pvda gereguleerde drugsteelt in dalfsen welkom

De burgemeesters van Nederland hebben vorige week in overgrote meerderheid uitgesproken dat het coffeeshopbeleid van Nederland op de schop moet. Nu mogen de shops wel verkopen, maar ze mogen de drugs niet aanvoeren. Drugs verbouwen is namelijk illegaal, als je als shop inkoopt, werk je dus mee aan een criminele activiteit. Dat is nogal een kromme situatie en daarom wordt die aanvoer gedoogd.

Burgemeesters vinden nu dat je de teelt ook moet gedogen. Niet vrij geven, maar reguleren. Wiltvank vindt dat Dalfsen daar ook aan mee moet werken. “Ja, wat ons betreft zou dat heel goed ook in Dalfsen kunnen” is zijn stellige antwoord. En een stap verder, kan er dan ook een coffeeshop komen? “De gemeente kan wat mij betreft pas meewerken aan de komst van een coffeeshop zodra de teelt gelegaliseerd (en gereguleerd) is.”

Overigens neemt de PvdA daarmee (samen met D66 in Raalte) een afwijkend standpunt in. We hebben alle fracties van Ommen, Dalfsen, Raalte en Olst-Wijhe gevraagd naar hun standpunt. Reguleren van teelt om op die manier via de achterdeur van coffeeshops legaal aan drugs te komen voor de verkoop, dat is wel het maximum dat andere partijen toe zouden willen staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.