positieve cijfers in jaarrekening gemeente dalfsen

Over het positieve resultaat zijn volgens de gemeente in grote lijnen twee oorzaken aan te wijzen. Er is een eenmalig voordeel van €549.000 door de vrijval van voorzieningen. Daarnaast zijn in de tweede bestuursrapportage de ontwikkelingen binnen het sociaal domein beschreven. Door nog grote financiële onzekerheden is dit dus niet meegenomen in het positieve resultaat, wat voor nu resulteert in een voordeel van €741.000.

Tevredenheid bij wethouder
Wethouder Ruud van Leeuwen is bijzonder tevreden met het positieve resultaat. “Dit toont aan dat we een financieel gezonde gemeente zijn en we bewust met geld omgaan”. Hij plaatst wel direct een kanttekening het positieve resultaat. “We hebben binnen het college direct besloten om het voordeel van €741.000 uur te reserveren voor het sociale domein en dat is ook ons voorstel aan de raad. We zien namelijk nog wel donkere wolken hangen voor de toekomst op het gebied van het sociaal domein, hier willen we graag op voorbereid zijn”.

Projecten 2015 gerealiseerd
In de jaarrekening is verder te lezen dat het afgelopen jaar prestaties uit de begroting 2015 zijn gerealiseerd. In het afgelopen jaar is bijvoorbeeld aandacht geweest voor de uitvoering van de drie decentralisaties. Daarnaast zijn een aantal grote projecten gestart of in uitvoering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld WOC Campus Nieuwleusen, het Waterfront en Kroonplein.

Behandeling jaarrekening 2015
De jaarrekening 2015 wordt in twee keer behandeld. In mei is de voorlopige jaarrekening 2015 door de gemeenteraad behandeld en vooruitlopend op de definitieve vaststelling is al €512.799 van het rekeningresultaat bestemd.

Vanwege het ontbreken van afrekeningen over 2015 van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en andere zorgaanbieders is de voorlopige jaarrekening tot stand gekomen zonder verantwoording van het sociaal domein. De afrekening van de SVB, BVO en andere zorgaanbieders zijn nu wel ontvangen en in de jaarrekening verwerkt.

Op 11 juli komt de jaarrekening ter vaststelling in de openbare raadsvergadering aan de orde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.