peter lenderink pakt bergprijs in keulen

Lenderink fietste voor het Rabo Dev Team, dat me opgeheven hoofd huiswaarts keerde uit Duitsland. De jonkies van ploegleider Grischa Niermann hadden in de massasprint weliswaar weinig te vertellen, maar ze maakten onderweg wel indruk.

Peter Lenderink en Sieben Wouters reden bijna de hele dag met zes man voorop. Lenderink richtte zich op de bergprijs en won die ook. Vijftien kilometer voor de finish was het avontuur voorbij. Dylan Groenewegen won vervolgens op imponerende wijze de massasprint voor André Greipel.

Niet gewonnen, maar toch zeer content. Ploegleider Niermann wist vooraf, dat het heel moeilijk zou zijn voor zijn mannen om zich op dit niveau te handhaven, maar de renners slaagden daarin op bewonderenswaardige wijze. “Twee man in een vlucht van zes. Dat is al een goede score. Maar de mannen erachter hebben ook erg sterk gereden. Vervolgens blijven Peter en Sieben nog eens bijna de hele dag voorop. Peter is vol voor de bergpunten gegaan. Sieben zou mikken op de tussensprints, maar die lagen helaas te ver in het parcours.”

De aanvallers hielden nog lang stand. Ze pakten een maximale voorsprong van viereneenhalve minuut. Niermann: “Maar we wisten, dat ze het niet zouden redden. Lotto Jumbo en Lotto Soudal wilden een massasprint en ze hadden ook gelijk. Ze werden een en twee. In de finale werd het verschil snel kleiner.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.