Home / archiefcentraal / ozc terug in tweede klasse

ozc terug in tweede klasse

Nee, makkelijk ging het zeker niet, maar geen mens die daar om maalde zaterdag op Westbroek. Met de 90 minuten al op de klok versprongen de cijfers op het scorebord eindelijk van 1-0 naar 2-0. Daarmee kwam aan alle onzekerheid een eind.

De zege was voor OZC en dus de promotie. Na een jaar afwezigheid keren de geelhemden terug naar de tweede klasse. Mooi voor de club en mooi voor Marc Lobbert, die afzwaait met een prijs in de achterzak.

Tegenstander AVW ’66 volgt de omgekeerde weg. De herkansing pakte niet goed uit. De ploeg uit Westervoort komt na de zomer uit in de derde klasse. De bezoekers hadden aan een gelijkspel genoeg om niet te degraderen. Afdalen leek aanvankelijk niet aan de orde. OZC begon nerveus aan het karwei. Nadat Niel Koggel op aangeven van Nicky van Rijn de 1-0 van het scorebord deed oplichten begon het te lopen bij de thuisclub.

De minimale voorsprong bleef tot de thee staan, ondanks twee afgekeurde goals eerlijk verdeeld over beide ploegen. Na rust draaiden de gasten uit Gelderland zichzelf de nek om. Routinier Ivo Rigter kreeg nog voor het hele uur verstreken was een ‘praatkaart’ en was daarover kennelijk zo gefrustreerd dat hij na de eerst volgende actie als een dolleman inkwam. Dat kostte hem weer een gele prent en dat betekende inrukken en onder de douche de zonden overdenken. Ondanks de tien tegen elf bleef de 1-0 lang staan en daarmee de spanning bestaan. Link, want er hoeft maar een balletje verkeerd te vallen en weg promotie.

De druk op het doel van Bennemeer nam toe. Traag tikten de minuten weg, maar uiteindelijk maakte invaller Bram van Rijn aan alle onzekerheid een eind. OZC keert terug naar de tweede klasse. “Gezien de gehele wedstrijd dik en dik verdiend’’, jubelde afzwaaier Marc Lobbert.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.