Home / archiefcentraal / open imkerijdag ook in nieuwleusen te bezoeken

open imkerijdag ook in nieuwleusen te bezoeken

Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het werk van de imker en het houden van honingbijen. Een activiteit voor jong en oud.

Wat is er zoal te beleven?
Bijen houden is veel meer dan het onderbrengen en verzorgen van een bijenvolk met 40.000 a 50.000 bijen in een kast. Het houdt ook het slingeren van de gewonnen honing in, het voorkomen of vangen van zwermen, en inspelen op de seizoenen, het weer en de natuur.

Ieder uur worden demonstraties honingslingeren gegeven. Elke honingsoort heeft zijn eigen specifieke smaak. Men kan tijdens de Open Imkerijdag op 9 juli ook verschillende honingsoorten proeven. Kom ook gerust kijken naar de bijenstand en bestudeer de bijen van nabij in een volledig transparante observatiekast, en misschien laat de bijenkoningin zich zien. “Op deze speciale dag willen we mensen op een leuke en gezellige manier kennis laten maken met onze interessante hobby”, aldus de imkers.

Sterfte
Imkers werden jarenlang geteisterd door enorme sterfte onder hun bijenvolken. Het aantal bijenvolken is nog lang niet op het oude pijl. Door alle aandacht voor de problemen waar imkers mee te maken hebben, en het feit dat bijen onmisbaar zijn voor ons dagelijks voedsel, is het aantal imkers gelukkig flink toegenomen. Het ledenaantal van de vereniging is in 3 jaar tijd meer dan verdubbeld, er imkeren inmiddels 7 dames en het jongste lid is 13 jaar.

Iedereen is zaterdag 9 juli 2016 van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de bijenstal aan de Meeleweg 74 te Nieuwleusen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.