Home / Algeme / natuurbericht het heideblauwtje staat er mooi op

natuurbericht het heideblauwtje staat er mooi op

Sjaak: “Het heideblauwtje is een vlindertje die voorkomt op de Rode Lijstsoort. Dat zou je niet zeggen. Het wemelt er hier van. Je ziet ze met vele honderden, misschien wel duizenden bij elkaar. Vochtige dopheidevelden zijn de juiste plekken voor deze bijzondere vlindersoort. Het mannetje heeft een blauwe kleur, het vrouwtje is bruiner.

Ik doe mijn best om scherp te stellen; het mooie beestje balanceert bovenop een dopheidestengeltje. Een paar wandelaars kijken mij vragend aan en begrijpen niet wat ik daar doe. De vlindertjes hebben zij nooit gezien, zeker weten.

Ze hebben alleen oog voor mij. En ik zit gewoon op m’n knieën in de heide. Is dat zo raar?

Richting het oosten, dat dan wel weer. Maar evengoed, het heideblauwtje staat er op.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.