mestvergister in dalfsen waar protestactie uit de hand liep officieel geopend

Veertien jaar lang was Huisman met de plannen bezig, meldt RTV Oost. Na jaren van vergunningen aanvragen, financiering regelen en bouwen, staat er nu een voor heel Europa unieke vergister op zijn erf.

“Samen met het gezin hebben we naar deze dag uitgekeken. Wij hebben een lange adem moeten hebben om dit te realiseren”, zegt Huisman. Hoewel de realisatie moeizaam ging heeft Huisman uiteindelijk ook de overheid aan zijn kant weten te krijgen.

Groene stroom
De provincie Overijssel heeft voor de realisatie van het zes miljoen kostende project ook een duit in het zakje gedaan. “Deze mestvergister is een duurzame oplossing voor het opwekken van groen stroom. Dit is één van de manieren om aan de doelstellingen voor het opwekken van duurzame energie te voldoen”, zegt geduputeerde Erik Lievers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.