leerlingen de hoekstee in beerzerveld geslaagd voor de ehbo cursus

Deze cursus was voor de leerlingen een eerste kennismaking met EHBO. De leerlingen hebben o.a. geleerd hoe ze verschillende verbanden moet aanleggen en hoe ze moeten handelen bij een huidwond, een bloeding, een brandwond, letsel aan botten, spieren en gewrichten, kleine ongelukken, een verslikking, bewusteloosheid en letsels veroorzaakt door dieren. Ook werd geoefend hoe je een 112-melding moet doen bij een noodsituatie. Afgelopen vrijdag 17 juni was de ‘examendag’.

Deze laatste cursusmiddag mochten de leerlingen laten zien dat ze de verschillende geoefende EHBO-vaardigheden beheersten. Ook was er een quiz met best pittige vragen. Vrijwillige ouders werden deze middag verzorgd en verbonden. De Rode Kruis EHBO-instructrice was gelukkig dik tevreden met het eindresultaat. Alle leerlingen zijn geslaagd en hebben hun welverdiende bewijs van deelname ontvangen.

De EHBO-cursus ‘EHBO leer je zo!’ voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen binnen de gemeente Ommen is een initiatief van Rode Kruis Ommen. De cursus bestaat uit tien theorie- en praktijklessen. De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde EHBO-instructeur of instructrice in samenwerking met de leerkracht. De EHBO-cursus op PCBS ‘De Hoekstee’ in Beerzerveld was een pilot en is heel succesvol verlopen.

We willen de cursus daarom volgend schooljaar graag verder uitrollen over meer basisscholen binnen de gemeente Ommen. Daarvoor kunnen we nog wel EHBO-instructeurs en instructrices gebruiken. Bent u instructeur of instructrice en wilt u zich inzetten om deze Rode Kruis EHBO-cursus te geven aan leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs of heeft u ervaring met het geven van EHBO-lessen aan kinderen, meldt u zich dan aan bij Gerrit Kreeft, coördinator EHBO en basisonderwijs bij Rode Kruis Ommen. Contact: gerrit-kreeft@telfort.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.