Home / archiefcentraal / lars goosselink nieuwe junior stadsdichter van ommen

lars goosselink nieuwe junior stadsdichter van ommen

Tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs Ommen, vrijdagavond, overhandigde wethouder Ko Scheele Lars een officiële oorkonde voor het junior stadsdichterschap. Als junior stadsdichter mag Lars gedichten schrijven, die hij voor mag dragen bij officiële gelegenheden, zoals de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ommen.

Vanaf het jaar 2010 werkt de gemeente Ommen met een stadsdichter en met een junior stadsdichter. Al 6 dichters uit Ommen hebben deze erefunctie op zich mogen nemen. In de zoektocht naar een nieuwe stadsdichter en junior stadsdichter heeft de gemeente Ommen in het afgelopen jaar verschillende workshops dichten georganiseerd in de bibliotheek Ommen en voor leerlingen van havo en vwo klassen van het Vechtdal College.

Het volgen van een van de workshops op het Vechtdal College maakte ook Lars enthousiast over het junior stadsdichterschap. Lars, die zich wil gaan richten op het worden van singer-songwriter, pakte de kans om zijn creativiteit te kunnen ontwikkelen als stadsdichter met beide handen aan en meldde zich aan. Met zijn overtuigende aanmelding werd Lars gekozen als junior stadsdichter voor de gemeente Ommen. Lars mag de mensen in Ommen voor de komende twee jaar voorzien van zijn prachtige gedichten.

Met het aanstellen van Lars hebben ook twee voormalig stadsdichters afscheid genomen van hun functie. Miriam Gerrits en Bart Jan de Lange namen tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs officieel afscheid van hun functie als stadsdichter en junior stadsdichter, die ze beide vervulden vanaf het jaar 2013. “De stadsdichters geven extra kleur en sfeer aan een bijeenkomst zoals de nieuwjaarsreceptie. Met de prachtige en verrassende gedichten brengen ze de beleving van cultuur dichter bij de mensen. We zijn dan ook erg blij dat Miriam en Bart Jan zich hebben ingezet voor deze erefunctie. We willen ze daar dan ook hartelijk voor bedanken”, aldus Ko Scheele.

Naast Lars Goosselink als junior stadsdichter blijft Jannes Kuik, die zich al vanaf 2012 stadsdichter van Ommen mag noemen, aan in zijn functie totdat een nieuwe stadsdichter zich heeft gemeld.

Aanmelden voor het staddichterschap kan per e-mail naar: lummy.boer@ommen-hardenberg.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.