langer en hoger geluidsscherm langs n35 zwolle wijthmen

Ter hoogte van het kruispunt Koelmansstraat – Ganzepanweg is een andere uitvoering van het geluidsscherm mogelijk, zonder risico’s voor de verkeersveiligheid. Deze andere uitvoering leidt ook tot een betere afscherming van de nabij gelegen woningen.

Het scherm van 70 meter lengte en 3 meter hoogte, zoals opgenomen in het tracébesluit van 2015, is met het wijzigingsbesluit aangepast naar een geluidscherm van 132 meter lengte en 4 meter hoogte. Het geluidscherm volgt de ligging van de parallelweg en wordt (net als bij het vorige besluit) rechtopstaand, niet-transparant (dicht) uitgevoerd en aan de bewonerszijde voorzien van klimbeplanting. Ook is een aantal zogenoemde geluidproductieplafonds langs de N35 aangepast.

Ter inzage
Rijkswaterstaat legt het tracébesluit N35 Zwolle – Wijthmen (wijziging 2016) vanaf 15 juni tot en met 27 juli 2016 ter inzage. Belanghebbenden kunnen beroep instellen door het indienen van een beroepsschrift bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het gewijzigde tracébesluit kun je tijdens reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties: het provinciehuis van Overijssel (receptie), het stadskantoor van de gemeente Zwolle (infocentrum), het gemeentehuis van Dalfsen en het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag. Ook is het tracébesluit via www.platformparticipatie.nl/N35ZwolleWijthmen te zien.

Werkzaamheden N35
De werkzaamheden voor de aanpak van de N35 Zwolle-Wijthmen starten in 2017. Aanpak is nodig omdat de drukte is toegenomen en de weg tijdens de spits onvoldoende capaciteit heeft om het verkeer goed te verwerken. Daarom wordt de weg verbreed naar 2×2 rijstroken en kan de maximum snelheid omhoog naar 100 km/u. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de N35 aangesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.