Home / archiefcentraal / kinderjury ommen zet leerlingen aan het lezen

kinderjury ommen zet leerlingen aan het lezen

Dat is echter niet het hoofddoel van de Kinderjury Ommen. Het gaat erom dat de leerlingen het mooiste leesboek van het schooljaar kiezen. Bibliotheek Ommen stelt een pakket van veertig nieuwe boeken samen, waar elk kind er in elk geval zes van leest. Meer mag natuurlijk altijd.

Na het lezen maakt elk kind een top drie van zijn of haar favoriete boeken. Het winnende boek dit jaar is ‘Flutvakantie’ van Jeff Kinney, een deel uit de serie van ‘Het leven van een loser’. Op de tweede plaats is het boek ‘Ramkoers!’ van Piet van der Waal geëindigd, ruim voor de graphic novels ’Niek de Groot’, ‘Tom Groot’ en ‘Drama voor de camera’  die plaats drie tot vijf bezetten. Vier van de top vijf boeken zijn graphic novels, een boek met heel veel tekeningen die de tekst ondersteunen, het genre is in Ommen mateloos populair. Nummer twee ‘Ramkoers!’ geschreven door Piet van der Waal is een spannend en humoristische verhaal over een kampioen smoesjes verzinnen.  

Thijs Goverde
Vrijdagmorgen 1 juli wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de theaterzaal van de Carrousel de einduitslag bekend gemaakt. Jeugdboekenschrijver en cabaretier Thijs Goverde vertelt op cabareteske wijze over zijn boeken en leest een spannend verhaal voor. Tijdens de voorstelling worden ook de kinderen die alle veertig boeken gelezen hebben in het zonnetje gezet. Dat zijn er dit jaar twaalf: Aline en Kimiya van de  Schakel in Beerzerveld, Tamar van de St. Willibrordus in Vilsteren, Femke, Marith en Maurice  van het Koloriet, Eelko Dirk en Esther van de Guido de Bres, Kim van Het Palet, Sam van OBS Vinkenbuurt en Emma van de St. Bernardus.. Een ongelooflijk sterke prestatie van deze jongelui. Er is een voorstelling om 9.30 uur en om 10.45 uur.

De Kinderjury Ommen is een leesbevorderingsproject van Bibliotheek Ommen, afgelopen schooljaar was de 33e editie. Het thema was ‘Kampioen!’, er deden 15 scholen en 21 groepen mee. De boeken mochten zowel op school als thuis gelezen worden. Het doel van de Kinderjury Ommen is leerlingen in contact te brengen met literatuur en ze een mening te laten vormen over hetgeen ze gelezen hebben.

Berichten over de Kinderjury Ommen zijn te lezen op http://kinderjuryommen2014.blogspot.nl/ 

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.