Home / archiefcentraal / keihard werken maar ook genieten op trainingskamp stokvisdennen

keihard werken maar ook genieten op trainingskamp stokvisdennen

Vrijdagavond werd het kamp ingeluid met een skeelertraining op de nieuwe skeelerbaan van IJsvereniging Hattem, die net die avond zijn vuurdoop kreeg. Schaatsers en trainers, waaronder Erben Wennemars, waren zeer enthousiast over de baan en ook over de ligging.

Na een voor sommigen wat korte nacht, stond zaterdagochtend de looptraining op het programma, uiteraard gecombineerd met de nodige schaatsoefeningen, zoals het ‘ladderen’. Daarbij ligt een zogenaamde (stoffen) ladder op de grond en is het zaak snel en precies voetenwerk te tonen bij het in en uit de vakjes stappen.

’s Middags werd er gefietst in drie groepen: een mountainbikegroep en drie fietsgroepen op de weg, verdeeld naar niveau, want de deelnemers verschillen in leeftijd en niveau van jongste, beginnende pupillen tot neo-senioren die bij het Regionaal Talent Centrum in Enschede schaatsen.

Dat ook de oudere schaatsers elk jaar blijven terugkomen, geeft wel aan hoe leuk iedereen het kamp vindt en dat er een groot gevoel van saamhorigheid is binnen de clubs, ook al wordt schaatsen natuurlijk vaak gezien als een individuele sport.

Zaterdagavond is er vooral tijd voor gezelligheid, met een spel en kampvuur, om op zondagochtend, ‘fris en vrolijk’, nog een looptraining af te werken. Daarna inpakken, vegen, lunch en eventueel als laatste training op de fiets naar huis. En zo is er weer een stap gezet in de richting van hopelijk opnieuw een mooi schaatsseizoen.

Lijkt het je leuk deze winter ook in clubverband te gaan schaatsen, of wil je wel eens wat beter leren skeeleren? Kom dan gerust een keer langs bij een training van een van de clubs, kijk even op de sites voor meer info.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.