inwoners vilsteren gaan samen energie besparen

Inwoners, Jurgen Hendriks, Gerard Rietman, Jos Kampman en Marcel Vree, vormen samen het buurtteam en worden geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Tijdens de bijeenkomst stellen zij zichzelf voor en vertellen ze over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen.

Slimme meters
Komende periode worden in de kern Vilsteren veel analoge energiemeters vervangen door digitale. Deze nieuwe ‘slimme’ meter geeft automatisch aan de energieleverancier door hoeveel gas en elektriciteit wordt verbruikt. Het schatten van meterstanden vervalt. Ook zelf meterstanden doorgeven of meteropnemers binnenlaten hoeft niet meer. Bovendien kan een slimme meter inzicht geven in het energieverbruik en daarmee nét dat zetje geven om daarop te gaan besparen.

Samen besparen loont
Op dit moment zijn al meer dan 120 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Op de eigen internetpagina: buurkracht.nl/vilsteren kunnen inwoners met een slimme meter inzicht krijgen in hun gas- en stroomverbruik.

Jos Kampman: “Als je je aanmeldt op buurkracht.nl/vilsteren krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel buurtgenoten te ontmoeten op 20 juni.

Meer informatie? Neem gerust contact op met het buurtteam via energievilsteren@gmail.comvoor meer informatie. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Rana Berends (rana@buurkracht.nl, T 06 – 50605389). Of kijk op buurkracht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.