Home / / informatiemarkt over vrijwilligerswerk in azc hardenberg

informatiemarkt over vrijwilligerswerk in azc hardenberg

De bouw van het tijdelijk asielzoekerscentrum op het terrein aan de Jachthuisweg in Hardenberg is in volle gang. Het COA gaat in het azc Hardenberg 700 asielzoekers opvangen. Daarnaast kunnen er 50 bufferopvangplaatsen gerealiseerd worden. Naar verwachting is de bouw van het azc Hardenberg in oktober 2016 afgerond. Het azc Hardenberg blijft vijf jaar in Hardenberg gevestigd.

Activiteiten
Verschillende maatschappelijke organisaties zijn betrokken bij het asielzoekerscentrum en willen activiteiten ontplooien voor de tijdelijke bewoners van het opvangcentrum. Het gaat om welzijnsorganisatie De Stuw, stichting De Kern, het Diaconaal Platform, Hardenberg United, de Bibliotheek en Vluchtelingenwerk. Deze organisaties werken veel met vrijwilligers.

Tijdens de informatiemarkt op woensdag 15 juni presenteren de organisaties zich, geven zij informatie over de activiteiten in het asielzoekerscentrum en de rol van vrijwilligers daarbij. Belangstellenden kunnen zich tijdens de informatiemarkt ook aanmelden als vrijwilliger. Ook vertegenwoordigers van andere organisaties die voornemens zijn activiteiten rond het asielzoekerscentrum op te zetten zijn aanwezig. Tijdens de informatiemarkt is er ook algemene informatie van het COA over het reilen en zeilen in een asielzoekerscentrum.

Informatiemarkt
De informatiemarkt vindt plaats in gebouw De Matrix aan de Erve Odinck in de wijk Marslanden. De markt begint om 19.00 en duurt tot 21.00 uur.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De moord op Windsor Castle’ van S.J. Bennett Het is in juni een drukke tijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.