Home / archiefcentraal / huiskamerproject in de olmen

huiskamerproject in de olmen

Dit Huiskamerproject draait momenteel in de Olmen op de maandagochtend. Ook kan er een uitvoering verzorgd worden in de Schakel op de dinsdagochtend. De begeleiding is in handen van vrijwilligers die een training hebben gehad om samen met de bezoekers, in een gezellige sfeer, deze ochtend samen door te brengen.

Wat gebeurt er op deze ochtenden? Dat hangt helemaal van de wens van de bezoekers af. In ieder geval samen een kopje koffie drinken. Verder wordt in principe geen vast programma aangeboden maar wordt deze ochtend gevuld met activiteiten die de bezoekers zelf graag willen doen.

Voordat mensen willen deelnemen worden zij bezocht voor een intake-gesprek. Daarbij kan men aangeven wat men graag zou willen doen. Het kan variëren van de krant lezen, een wandelingetje maken, een spelletje doen, gewoon een praatje maken, handwerken, uitvoeren van een hobby, enz. Bezoekers hebben dus een grote inbreng in de activiteit die geboden wordt.

Naast nieuwe deelnemers/bezoekers zijn ze bij Landstede op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de uitvoering van dit Huiskamerproject. Vrijwilligers krijgen een training aangeboden door de Hulstkampen over hoe om te gaan met mensen met beginnende geestelijk achteruitgaan.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan het Huiskamerproject of wil je hier vrijwilliger bij worden dan kunt u voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met Marleen Schömaker, ouderenwerker van Landstede Welzijn, tel.: 088-8508808 of email: mschomaker@landstede.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.