heldenactie jasper boere in ommen beloond met oorkonde

Het was een koude 3e januari van 2015 dat Jasper Boere de auto van Richard en Magda Bergsma en hun twee dochters de sloot naast de N48 in zag gaan. Hij bedacht zich niet en schoot hen direct te hulp. Dat was voor de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aanleiding om Jasper Boere een oorkonde toe te kennen.

De familie Bergsma kwam met de schrik vrij. Maar steeds als zij op de N48 langs de plek rijden, denken ze aan wat die 3 januari gebeurde. Ook Jasper Boere uit Deventer denkt nog vaak terug als hij die bewuste plek passeert.

‘Niet vanzelfsprekend’
Burgemeester Boumans gaf aan dat het goed is dat de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aandacht de oorkonde uitreikt: “Het is tegenwoordig helaas niet meer vanzelfsprekend dat mensen helpen als zij getuige zijn van een ongeluk. Daarom is het goed aandacht te geven aan mensen die het wel doen.”

De Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkeling is al in 1767 opgericht. Het doel van de stichting is om personen te eren die anderen van een niet fatale verdrinking hebben gered.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.