Home / archiefcentraal / gezamenlijke campagne huisartsen en vitaal vechtdal stoppen met roken

gezamenlijke campagne huisartsen en vitaal vechtdal stoppen met roken

Huisartsen in het Vechtdal
Huisartsenpraktijken in het Vechtdal ontvangen posters over de (snel te behalen) positieve effecten van stoppen met roken voor in de wachtkamer en een klein, praktisch boekje met stoppen met roken-tips: wat te doen op de moeilijke momenten.

André Jansen, huisarts in De Krim ondersteunt de campagne van Vitaal Vechtdal van harte. “Het aandeel rokers in de regio is vergelijkbaar met het landelijke percentage van 25%. Mensen willen wel gezonder leven, maar weten niet altijd hoe. Daarom is het goed dat huisartsen en praktijkondersteuners als aanspreekpunt bij gezondheidsproblemen rokers aansporen om te stoppen. Met daarnaast praktische ondersteuning en begeleiding.”

Gezamenlijke aanpak
Gelijktijdig met de Vitaal Vechtdal-campagne gericht op inwoners, start op 1 juli ook de Saxenburgh Groep als rookvrije organisatie. Paul Habets, voorzitter Vitaal Vechtdal: “Onze overtuiging is dat je alleen vanuit een gezamenlijke aanpak in de regio goed kunt werken aan het stimuleren van gezond en actiever leven (preventie).”

In september komt er nogmaals aandacht voor het initiatief ‘Stoppen met Roken’, ditmaal in nauwe samenwerking met werkgevers (stoppen met roken-cursussen op de werkvloer), onderwijs (rookvrije scholen, gezonde school vignet, jogg aanpak), gemeente (rookvrije publieke ruimtes) én zorg (rookvrij Saxenburgh Groep). Deze gebundelde aandacht en goed voorbeeldgedrag zien de organisaties die samenwerken in Vitaal Vechtdal als de meest effectieve manier om de inwoners van het Vechtdal te ondersteunen bij gezond blijven.

Bijdragen aan Vitaler Vechtdal
Roken is als eerste thema benoemd, omdat dit toch een grote ziekmaker is en negatief effect heeft op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Elk half jaar zal gezamenlijk een nieuw thema worden belicht.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.