Home / archiefcentraal / fotoclub de reestkiekers toont natuur uut de buurte in zwart wit

fotoclub de reestkiekers toont natuur uut de buurte in zwart wit

Zwart-witfotografie vraagt om een geheel eigen benadering, waarbij de kracht vooral in het contrast tussen licht en donker ligt. Het resultaat is verrassend en tijdens de reguliere openingstijden van Bezoekerscentrum De Wheem door iedereen te bewonderen.

Voor deze expositie moesten de veertien leden van fotoclub De Reestkiekers dus leren in zwart-wit te denken en een paar dingen goed in de gaten te houden. Zwart-witfotografie is namelijk een aparte tak van sport. Van kleur moet de foto het niet hebben, maar naast het contrast tussen licht en donker is het de lichtinval die voor speciale effecten zorgt. Vroeger waren alle foto’s in zwart-wit, tegenwoordig zien we vooral foto’s in kleur. Zwart-witfotografie is dus een goede manier om je van de massa te onderscheiden en daar is de expositie ‘Natuur uut de buurte’ een mooi voorbeeld van.

Prachtige foto’s
In 2013 ontstond er binnen Natuurwerkgroep De Reest een fotoclub, sinds enkele maanden bekend als De Reestkiekers. Deze club enthousiaste fotografen exposeert nu voor de tweede keer in haar bestaan. De expositie is drie maanden lang te bewonderen in Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. Het bezoekerscentrum is tot en met juni iedere zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en iedere zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. In de maanden juli en augustus ook op dinsdag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en van september tot april alleen op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.