Home / archiefcentraal / fietsers dit jaar ook welkom bij scootmobieltocht ommen

fietsers dit jaar ook welkom bij scootmobieltocht ommen

Het is inmiddels een bekend gezicht. Eenmaal per maand, op de woensdagmiddag, rijdt een stoet scootmobielers langs ’s herenwegen in en rond Ommen. De tocht wordt georganiseerd door Landstede Welzijn. De deelnemers worden begeleid door vrijwilligers op de fiets, zoals Jan Soepenberg. “Het is mooi om te doen”, zegt hij. “Een van de vrijwilligers stippelt een mooie route uit, die elke keer varieert. We maken een lange tocht in de omgeving, en halverwege drinken we een kopje koffie of thee, dat is voor eigen rekening. We starten om 13.30 uur en rond 16.30 uur zijn we meestal weer terug. De mensen vinden het leuk. Als ze eenmaal meegereden hebben, komen ze weer terug. Het is een leuke, gezonde manier van actief bezig zijn en ondertussen gezellig van gedachten wisselen met je medescootmobielers. De deelnemers verheugen zich erop en ikzelf ook.” Sinds dit jaar is de tocht ook voor fietsers die het fijn vinden om er een middagje uit te zijn.

Scootmobielers met opgeladen accu’s en een reflecterend hesje zijn van harte welkom, evenals fietsers. Deelname is op eigen risico. De tochten worden gehouden op de woensdagmiddagen 22 juni, 13 juli, 10 augustus en 7 september, vanaf 13.30 uur.

Deelnemers moeten zich van te voren even aanmelden bij Landstede Welzijn Ommen: tel. 088 – 850 88 10 of e-mail: landstedeommen@landstede.nl. Deelname is gratis, het kopje koffie of thee is voor eigen rekening.

De start is vanaf het pleintje bij het Streekmuseum, Den Oordt 7 in Ommen. Bij slecht weer kan de tocht worden uitgesteld. De deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.