Home / archiefcentraal / fc twente oefent in marienberg tegen fc nordsjaelland

fc twente oefent in marienberg tegen fc nordsjaelland

Met vijftien spelers zijn de Tukkers woensdag 22 juni aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen begonnen. Na slepende en uiterst complexe (rechts)zaken kwam de beroepscommissie van de KNVB uiteindelijk met een zeer verrassende uitspraak. FC Twente blijft gewoon in de Eredivisie. Grolsch in plaats van Jupiler.

Het is vijfde keer dat de Tukkers afreizen naar het hoofdveld van de trotse derdeklasser. In Mariënberg gaat Twente op jacht naar eerherstel want het blijft natuurlijk de vraag hoe de club uit Enschede het komende voetbaljaar zal worden ontvangen in de diverse stadions. Op het Westerpark in ieder geval met open armen. De relatie tussen de club uut Twente en Mariënberg is bijzonder warm en hartelijk.

Als sparringpartner fungeert het Deense FC Nordsjælland. De club werd in 1991 opgericht als Farum BK na een fusie tussen Farum IK en Stavnsholt BK. In 2003 sloten meerdere clubs zich aan en zo ontstond FC Nordsjælland, een club voor de hele regio Nordsjælland (Noord-Seeland). De thuiswedstrijden worden gespeeld in ‘Right to Dream Park’ in Farum. De club werd landskampioen in 2012 en won twee keer de Deense Beker (DBU) in 2010 en 2011. Na het kampioenschap kwamen ze uit in de Champions League, maar verloren ze vijf van haar zes wedstrijden. Alleen tegen Juventus werd knap met 1-1 gelijkgespeeld, de overige tegenstanders waren Chelsea en Sjachtar Donetsk.

Bekende (oud)spelers zijn onder andere Andreas Bjelland (ex FC Twente), Joshua John (die in Nederland bij Sparta en Twente speelde) en Mads Junker (oud Vitesse en Roda JC).

Het duel op sportpark het Westerpark begint om 19.00 uur. Er is geen voorverkoop, de kaarten zijn ’s avonds verkrijgbaar aan de kassa. Kaarten kosten t/m 14 jaar 4 euro, Volwassenen betalen 8 euro.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.