Home / archiefcentraal / familiepad van dalfsen officieel geopend

familiepad van dalfsen officieel geopend

Omdat bij de opgravingsplek niets meer te zien is van de Schat van Dalfsen, is het Familiepad gerealiseerd om de families van nu te laten kennismaken met de families van toen.

Vanuit Deltion College waren directeur Marc Otto en docent Ruben Jobse aanwezig met een aantal studenten. Zij vertelden enthousiast hoe hun studenten van de opleiding meubel- en houttechniek hebben meegewerkt aan dit project. Tamara Toering van Vechtdal Marketing praatte de middag aan elkaar.

Wethouder Ruud van Leeuwen vertelde trots te zijn op dit mooie project en de verschillende samenwerkingen die het met zich meebrengt, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Zo komt er in 2018 een grote internationale tentoonstelling over de trechterbekercultuur in Noord-Europa in het Drents Museum, waar ook de vondsten van Dalfsen een plek krijgen.

Familiepad
Op de website www.schatvandalfsen.nl kunnen vragen worden gesteld aan de Trechterbekerfamilie die 5000 jaar geleden in Dalfsen woonde. Experts en wetenschappers proberen aan de hand van historische informatie antwoorden te geven op de gestelde vragen. En daarbij is gebleken dat er grote verbondenheid bestaat tussen families, die door eeuwen heen in deze regio hebben gewoond. Ook met de families van nu.

Op de vindplaats van de Schat van Dalfsen kan vanaf vandaag het familiepad bewandeld worden, dat herinnert aan de families van toen, maar ook gespreksstof geeft aan families van nu. Een deel van de vragen en antwoorden, die dankzij publiek en wetenschappers tot stand zijn gekomen, is terug te vinden op dit Familiepad aan de Oosterdalfsesteeg in Dalfsen.

Het is nog steeds mogelijk om vragen te stellen aan de Trechterbekerfamilie. Dat kan op www.schatvandalfsen.nl onder het kopje Familiepad.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.