Home / archiefcentraal / extra tijdelijke parkeerplaatsen in centrum ommen tijdens zomerseizoen

extra tijdelijke parkeerplaatsen in centrum ommen tijdens zomerseizoen

Betrokken partijen geven aan dat er behoefte is aan extra parkeerruimte nabij het centrum in de drukke zomermaanden, wanneer veel toeristen en recreanten een bezoek brengen aan Ommen. Daarnaast is er behoefte aan extra parkeergelegenheid aan de oostkant van het centrum.

Dit wordt onderschreven door de conclusies van een onderzoek dat de gemeente Ommen heeft uitgevoerd naar het aantal benodigde parkeerplaatsen in en rond het centrum. Hieruit blijkt dat er volgens de gemeente tijdens de zomermaanden circa 100 extra parkeerplaatsen nodig zijn. Daarnaast blijkt dat vooral de parkeerterreinen aan de oostkant van het centrum (Beatrixplein, Hervormd centrum, Vrijthof en Tuinstraat) populair zijn en het snelst vol zijn.

50 plekken tussen Vechtkade en Vecht
De braakliggende strook tussen de Vechtkade en de Vecht, waar voorheen de Rijksweg 34 lag, is ingericht als tijdelijk parkeerterrein. Hier kunnen ruim 50 auto’s parkeren. Op het terrein zijn parkeervakken gemarkeerd en er zijn borden geplaatst om bezoekers te wijzen op dit parkeerterrein. Parkeren op dit terrein is mogelijk, omdat de bouw van appartementen op deze locatie na de zomer start. Zodra het terrein bouwrijp wordt gemaakt, kunnen de parkeerplaatsen niet meer worden gebruikt.

120 plekken op grasveld bij parkeerterrein Voormars
Aansluitend aan het verharde parkeerterrein aan de Voormars ligt een grasveld dat bedoeld is om in te zetten als parkeerterrein bij drukke dagen. Hier is ruimte voor circa 120 auto’s. De in- en uitritten van dit extra parkeerterrein zijn beter aangeduid en op delen van het terrein zijn grasbetonstenen gelegd om modderpoelen ten gevolge van wateroverlast te voorkomen.

100 plekken in groenstrook tussen Coevorderweg en Hessel Mulertstraat
Aan de oostzijde van het centrum, ter hoogte van Den Oordt, wordt in de groenstrook tussen de Coevorderweg en de Hessel Mulertstraat een tijdelijk parkeerterrein met 100 parkeerplaatsen ingericht, bedoeld om lang te parkeren op drukke dagen. Het parkeerterrein wordt met borden aangegeven. De aanleg van dit tijdelijke parkeerterrein start eind juni, zodat het terrein vanaf begin juli gebruikt kan worden.

Bij de verdere uitwerking van het actieplan voor het centrum wordt gekeken naar structurele oplossingen voor parkeren. In dat kader worden de mogelijkheden voor de aanleg van een extra structureel parkeerterrein op deze plek bij Den Oordt onderzocht.

Om parkeren tijdens de Ommer Bissingh in goede banen te leiden, zet de organisatie van Ommer Bissingh verkeersregelaars in. Om te voorkomen dat vakantieverkeer van en naar de campings door het centrum van Ommen rijdt, wordt vakantieverkeer middels bebording om het centrum heen geleid.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.