ek poule e uitgelicht belgie italie ierland and zweden

België
Hoge verwachtingen voor België doordat ze eerste staan op de FIFA-wereldranglijst. Internationaal succes op een eindtoernooi is voor de Belgen nog nooit gelukt, maar toch zo’n hoge ranking. Er staat in ieder geval een team met heel veel potentie. Oud-Ajacieden Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen maken de dienst uit in de verdediging. Op het middenveld verwachten we het meest van Kevin de Bruyne. Voorin wordt verwacht dat de grote Romelu Lukaku voor vuurwerk gaat zorgen. Op de flanken dan topspeler Eden Hazard en misschien wel doelpuntenmaker in de Champions League finale Carasco.

Italië
Nergens wordt het volkslied zo intens meegezongen als bij de Italianen, in ieder geval een hoogtepunt voor elke wedstrijd van de Italianen. Met oude rot Buffon op goal verwachten we veel spektakel voor de goal. Italianen kunnen verdedigen. Met de grote kale Chiellini wordt de spits van de tegenstander alvast uitgeschakeld. Het zou mooi zijn als oud-Feyenoorder Pelle voorin weer een hoop power gaat laten zien. De Italianen zijn het aan hun stand verplicht om door te gaan.

Ierland
Mooi dat ze erbij zijn, maar kansloos om door te gaan. Het blijft toch apart dat Ierland en Noord-Ierland meedoen op het EK. Het totaalvoetbal, zoals Johan Cruijff het heeft bedacht, wordt van de Ieren niet verwacht. Hard werken en heel veel passie wel. Als er al gescoord wordt door Ierland, komt het waarschijnlijk van de voeten van Robbie Keane (LA Galaxy) of Shane Long (Southampton).

Zweden
Alles draait bij Zweden om Zlatan Ibrahimovic, dat vindt hij zelf ook. Voor de rest is het eigenlijk niet veel soeps. Ballen inleveren bij Zlatan en hopen dat hij er wat geniaals mee doet, dat is het advies voor Zweden. Zweden won nooit een eindronde en staat tegenwoordig 34e op de wereldranglijst. Dat ze deze eindronde gaan winnen lijkt ons sterk, klimmen op de ranglijst is ook een mooi doel.

Het EK-voetbal in Frankrijk start vrijdag 10 juni. Tsja, had je bij kunnen zijn…. Je kunt er toch een beetje bij zijn door mee te doen met onze EK-poule. Ga naar https://www.scorito.com/ek-poule/ek2016/goal-centraal en doe mee! Er zijn mooie prijzen te winnen. Jumbo Raalte stelt een minuut gratis winkelen ter beschikking, De Gouverneur geeft elf munten weg (voor de basisspelers van je voetbalteam) en bij Bistro Nostalgie mag je voor twee personen eten (ter waarde van 50 euro).

Ook maak je kans op een vlaai van Limburgia en een cadeaubon ter waarde van 25 euro bij Prins Sport Ommen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.