ek poule d uitgelicht spanje tsjechie turkije and kroatie

Spanje
Spanje is een van de topfavorieten voor de EK-winst. Twee jaar geleden ging het echter helemaal mis op het WK. Wie herinnert zich de 5-1 overwinning van Oranje op Spanje nou niet? De Spaanse muur achterin geeft hoop met onder andere Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona) en Jordi Alba (Barcelona). Uiteraard een hoop creativiteit op het middenveld en scorend vermogen voorin met Alvaro Morata van landskampioen Juventus, volop kans op de cup.

Tsjechië
Veel bekende spelers heeft het nationale voetbalteam van Tsjechië niet. Op goal uiteraard keeper Petr Cech, de man met helm. Zij wel op het EK, Nederland niet, een overwinning op zich. De actie van Dick Advocaat door Robben voor Paul Bosvelt te wisselen op het EK van 2004 in de wedstrijd tegen Tsjechië doet nog steeds pijn. Nederlanders pijn doen, daar zijn die Tsjechen goed in. Eens zien of ze ook andere landen pijn kunnen doen.

Turkije
De Turken gaan ten koste van Nederland naar het EK. De meeste spelers komen uit de eigen Turkse competitie, de beste spelers niet. Let op Calhanoglu (Bayer Leverkussen), Nuri Sahin (Borussia Dortmund) en Arda Turan (Barcelona). Voorin worden alle doelpunten verwacht van Burak Yilmaz. Al jarenlang de vaste spits van de Turken, tegenwoordig harkt hij grof geld binnen bij het Chinese Beijing Guoan.

Kroatië
Misschien niet direct het meest opvallende team op het EK, maar toch een team met grote namen. Een ijzersterk middenveld met Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona) en Mateo Kovacic (Real Madrid). Doelpunten moeten komen van de schoon of het voorhoofd van Mario Mandzukic (Juventus). Let ook op hem bij eventuele opstootjes, want waar een opstootje is, daar is Mandzukic.

Het EK-voetbal in Frankrijk start vrijdag 10 juni. Tsja, had je bij kunnen zijn…. Je kunt er toch een beetje bij zijn door mee te doen met onze EK-poule. Ga naar https://www.scorito.com/ek-poule/ek2016/goal-centraal en doe mee! Er zijn mooie prijzen te winnen. Jumbo Raalte stelt een minuut gratis winkelen ter beschikking, De Gouverneur geeft elf munten weg (voor de basisspelers van je voetbalteam) en bij Bistro Nostalgie mag je voor twee personen eten (ter waarde van 50 euro).

Ook maak je kans op een vlaai van Limburgia en een cadeaubon ter waarde van 25 euro bij Prins Sport Ommen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.