eerste vaatje haring brengt in ommen 24 500 euro op

Na afloop van de veiling hebben Maikel van Marle van de Wensstichting Vechtdal en Melanie Plaggemarsch van Stichting Still Fotografie de cheque in ontvangst genomen uit handen van spreekmeester Jan Joost van Gangelen en voorzitter stichting Vechtdal Haringparty Ron Nijhof. “We zijn ontzettend dankbaar voor dit enorme bedrag, waar we onvoorstelbaar veel mooie dingen voor kunnen doen”, lichten Maikel van Marle en Melanie Plaggemarsch toe.

Amerikaans systeem
De veiling van de haring ging volgens een Amerikaans veilingsysteem waarbij met kleine bedragen geboden kan worden en de bieders het bedrag betalen dat ze zelf extra bieden. Gezamenlijk hebben alle bieders 24.500 euro voor beide stichtingen in het Vechtdal bijeen gebracht.

Ron Nijhof, voorzitter stichting Vechtdal Haringparty: “Samen met de andere vijf initiatiefnemers kijken we met trots terug op deze derde editie van de Vechtdal Haringparty. De sfeer was fantastisch en het weer kon niet beter. We mochten zo’n 350 gasten ontvangen onder het genot van heerlijk eten en drinken op een prachtige locatie.”

Samenwerking
Het bestuur van de stichting wil met de Vechtdal Haringparty de samenwerking tussen bedrijven uit de regio bevorderen, maar ook de contacten met de politiek verbeteren. Door krachten te bundelen wordt deze krachtige regio nog beter op de kaart gezet.

Meer foto's