Home / archiefcentraal / dalfsen wij betalen facturen wel binnen afgesproken betaaltermijn

dalfsen wij betalen facturen wel binnen afgesproken betaaltermijn

De gemeente Dalfsen zegt meer dan 90% van de facturen binnen de afgesproken betaaltermijn te betalen. Dat zou blijken uit een intern onderzoek. Dit terwijl al een aantal jaren diverse onderzoeken suggereren dat het met het betaalgedrag van de gemeente Dalfsen slecht is gesteld.

“Uit eigen onderzoek blijkt nu dat Dalfsen juist wel binnen de afgesproken termijnen betaalt”, aldus de gemeente.

Norm
De norm van de centrale overheid is dat 90% van alle inkoopfacturen binnen de wettelijke termijn van 30 dagen betaald moeten worden. In de inkoopvoorwaarden van de gemeente Dalfsen valt te lezen dat betalingen achteraf en binnen 30 dagen moeten plaatsvinden.

De gemeente stelt dat een interne analyse laat zien dat in 2015 van de 7748 inkoopfacturen 271 niet binnen de wettelijke termijn zijn betaald. Dat betekent dat 96,5% van alle facturen wel binnen de betalingstermijn worden betaald. Een van de oorzaken van het niet tijdig betalen is dat de prestatie niet conform de afspraak is geleverd.

Verbeteren
Dalfsen zegt er in de afgelopen periode alles aan te hebben gedaan om het proces rond het betalen van facturen te verbeteren. Zo moeten facturen nu ook een grootboeknummer bevatten, waardoor de administratie sneller de factuur op een bepaalde post kan boeken. Ook moeten digitale facturen rechtstreeks naar facturen@dalfsen.nl worden verstuurd, zodat deze niet bij een medewerker in de mailbox blijven hangen door bijvoorbeeld vakantie of ziekte.

Het interne onderzoek zou overigens ook laten zien dat in 2013 en 2014 de norm van 90% ruimschoots is behaald. In beide jaren werd 98,1% van de facturen tijdig betaald. 

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.