boek van de week spiegelbeeld

Vorige en deze week is de campagne De Spannende Boekenweken. Boekhandel en bibliotheek besteden dan extra aandacht aan het spannende boek. Thema dit jaar is ‘Bloed in de polder’ oftewel de Hollandse thriller staat centraal. ‘Spiegelbeeld’ van Martine Kamphuis past in meerdere opzichten perfect in dit thema. Psychologe Wynona Post, meestal WP genoemd,  wordt tijdens een weekend  Terschelling betrokken bij de huwelijksproblemen van haar vriendin Esther. WP is er getuige van dat Erik zijn vrouw Esther in een vlaag van woede bij de keel grijpt. Hij blijkt een nieuwe relatie te hebben,   Esther betrekt daarom  in haar woonplaats Utrecht samen met haar dochtertje Ruth tijdelijk een ander appartement.  Al snel blijkt dat het daar niet pluis is.

Plas bloed
De eigenaar van het pand wil van zijn huurders af en heeft een Oost-Europese bende ingezet om ze het huis uit te krijgen. Op stiekeme en slinkse wijze proberen de ongure types het leven van de huurders tot een hel te maken. Op een avond treft WP Esther onderaan de trap aan, buiten bewustzijn en badend in een plas bloed.  Tot overmaat van ramp is het dochtertje van Esther spoorloos verdwenen. Samen met haar nieuwe geliefde Jochem analyseert en deduceert WP de benarde toestand waarin haar vriendin verzeld is  geraakt.   Wie heeft dit op zijn geweten? Zijn de Oost-Europeanen schuld hieraan? Of is het toch de echtgenoot die het op zijn geweten heeft?

Sympathiek
Martine Kamphuis [ psychiater en auteur] heeft al verschillende titels op haar naam. Naast thrillers schrijft ze ook kinderboeken.  Met de psychologe Wynona Post zet Kamphuis  een uiterst sympathieke hoofdpersoon neer. Samen met de spannende verhaallijn en de vlotte en humoristische manier van schrijven, maakt dat  ‘Spiegelbeeld’ tot een prettig te lezen thriller.

Het  boek ‘ Spiegelbeeld’  is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.