Home / archiefcentraal / boek van de week kwijt

boek van de week kwijt

Olifantje Dex is ongerust. Zijn moeder is takken gaan halen voor het ontbijt maar ze komt maar niet terug. Wel komt er een horde gazellen in paniek langs draven. “Monsters” gillen ze, “spring voor je leven”. Dex kijkt rond maar ziet geen enkel monster, hij ziet helemaal niemand, ook zijn moeder niet. En omdat zijn maag wel erg begint te rammelen gaat hij zelf naar de plek waar de lekkere bessen groeien, onderaan de bavianenrots. De bavianen hebben zijn moeder ook niet gezien maar Ko, de kleinste van allemaal, besluit Dex te gaan helpen om zijn moeder te vinden.

Leeuwenkoning
Op hun speurtocht komen ze een struisvogel zonder veren tegen, een krokodil zonder tanden, een hyena die zijn broertjes kwijt is en bij de waterpoel zijn nog veel meer dieren die iets kwijt zijn. Als laatste verschijnt de Leeuwenkoning zonder manen, hij weet wat er aan de hand is.: de monsters, dat zijn stropers. Samen trekken de dieren op naar de truck van de stropers en met veel lawaai jagen ze de boeven weg. Iedereen vindt wel wat terug, alleen Dex’ mama is er niet, die zal nooit terugkomen.

Humor
Heel subtiel wordt in dit prachtige prentenboek stroperij besproken. Geen harde beelden, de prachtige illustraties van Coen Hamelink zien er eerder lieflijk en humoristisch uit. Ook de tekst heeft humoristische trekjes en mooie taalvondsten. Toch komt de boodschap luid en duidelijk over, stroperij kan en mag niet. Het boek is dan ook tot stand gekomen in samenwerking met het International Fund for Animal Welfare. Maar het verhaal gaat veel verder dan dat, het is een prachtig prentenboek dat bij heel veel thema’s te gebruiken is.

Het boek ‘Kwijt’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.