boek van de week het slechte pad

Privédetective Cormoran Strike is na zijn twee eerste grote zaken  een  echte beroemdheid in Engeland. De tabloids hebben zijn successen breed uitgemeten, iedereen kent Strike als een onverzettelijke speurder die ondanks zijn handicap, tijdens zijn diensttijd in Afghanistan heeft hij bij een bomaanslag een been verloren,  niet van opgeven weet.  Als zijn medewerkster Robin op een dag een pakket met daarin een menselijk been ontvangt,  beginnen Strikes alarmbellen onmiddellijk te rinkelen. Is er iemand in zijn verleden die een wrange grap uit wil halendoor hem een been te sturen? Of is dit het serieuze werk van een moordenaar die een persoonlijke haat tegen hem draagt?

Kantje boord
Drie mannen uit Strikes verleden zouden dit op hun geweten kunnen hebben, elk van hen is door zijn toedoen  tot een lange gevangenisstraf veroordeeld,  sinds kort zijn ze ook alle drie weer op vrije voeten.  Maar waar houden de drie die elkaar niet kennen zich op.  Het speurwerk naar hun huidige verblijfplaats brengt Strike en Robin door heel Engeland,  ondertussen vallen er meer doden, de sadistische moordenaar brengt nog een paar jonge vrouwen om het leven, als souvenir neemt hij telkens wat lichaamsdelen mee.  Tussendoor spelen  privéperikelen  van Strike en Robin een grote rol, Robin staat op het punt te trouwen  terwijl Strike in een min of meer geheime relatie zit. Kunnen Strike en Robin het hoofd koel houden en de jacht op de seriemoordenaar tot een goed einde brengen? Of belemmeren hun persoonlijke zaken hen de ware toedracht te ontdekken.  Het wordt voor beiden kantje boord in dit hachelijke avontuur.

Verrassende ontknoping
‘Het slechte pad’ is het derde deel in de detectivereeks over Cormoran Strike en zijn beeldschone assistente Robin Ellacott. Robert Galbraith [ pseudoniem van J.K.Rowling] zet wederom een spannend verhaal neer.  Onverwachte wendingen en mooie karakters waarbij niet alleen de hoofdpersonen maar ook de bijrollen goed uitgewerkt zijn, leiden naar een verrassende ontknoping.  De fans van de reeks zullen reikhalzend uitzien naar het volgende deel.

Het  boek ‘Het slechte pad ’  is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.