Home / archiefcentraal / bezuiniging op gym vervoer ommen van de baan

bezuiniging op gym vervoer ommen van de baan

Het gemeentebestuur wilde het vervoer voor eigen rekening van de scholen laten komen, maar de raad vindt dat de gemeente wettelijk verplicht is bewegingsonderwijs aan te bieden, meldt RTV Oost. Daar hoort ook de mogelijkheid tot bij de gymzaal komen bij.

Protest school
Bij de commissievergadering vorige week lieten ouders en leerlingen van de Sint-Willibrordusschool uit Vilsteren hun protesten duidelijk horen. De kinderen zitten 7,5 kilometer verwijderd van een sporthal en de school is afhankelijk van busvervoer.

Kijken naar alternatieven
Het college gaat mee met de wens van de gemeenteraad om niet te bezuinigen op het busvervoer, maar wil wel met de betreffende scholen in gesprek over alternatieven. Eventueel deels een eigen bijdrage.

De raad wil wel kijken of het vervoer naar zwemlessen behouden moet blijven. Gymles is een basis-voorziening, maar zwemles daar staat de politiek anders in. 

School blij
De Sint-Willibrordusschool is blij dat de gemeenteraad kiest voor busvervoer en de bezuiniging afwijst. Wel is de directeur benieuwd welke alternatieven de wethouder in gedachten heeft. Maar de school staat open voor een goed gesprek.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.