Home / archiefcentraal / auschwitzreis met stichting herdenking joods ommen

auschwitzreis met stichting herdenking joods ommen

Er wordt op 2 oktober 2017 vertrokken. Dit is de dag waarop het 75 jaar geleden is dat de Joodse Ommenaren zijn weggevoerd. De vrijdag daarop is de terugreis.

We beginnen ’s ochtends om 8 uur met een korte wandeling langs de adressen waar onze Joodse stadgenoten hebben gewoond. We noemen daar hun namen. Daarna vertrekken we per bus naar de plaats waar Joodse mannen uit Ommen in een werkkamp hebben gezeten. Dit is onder Heerenveen. Deze mannen zijn ook op 2 oktober 1942, net als de andere Joodse Ommenaren, naar Westerbork gedirigeerd. Onze tweede stop is dan ook in Westerbork. Aan het begin van die maandagmiddag vertrekken we per bus naar ons hotel in Dresden. De volgende dag reizen we naar ons hotel in Krakow (dit is 10 km van Auschwitz). Die dag kunnen we ook nog naar een oorlogsmuseum. Woensdag brengen we de hele dag door in Auschwitz, op de beide 2 locaties vergezeld van een gids. Donderdag is er gelegenheid op eigen gelegenheid door te brengen in Krakow. Aan het eind van de donderdagmiddag vertrekken we richting Ommen.

Effe Weg uit Nieuwleusen verzorgt voor ons de reis. De organisatie van de reis is in handen van Gerko Warner en Kest Jelsma. De kosten voor de busreis en de overnachtingen met ontbijt bedragen ongeveer 270 euro. Daar komen de overige maaltijden die voor eigen rekening zijn nog bij. Er is al veel belangstelling voor de reis. Waarschijnlijk gaan we met twee bussen waaronder één met leerlingen van het Vechtdalcollege.
Geheel vrijblijvend kunt u aangeven dat u in principe wel belangstelling hebt om mee te gaan. Later volgt een informatie- en kennismakingsavond waarna de aanmelding definitief gemaakt kan worden.

Wie in principe belangstelling heeft wordt verzocht dit zo spoedig mogelijk door te geven. Het aantal beschikbare plaatsen kent uiteraard zijn beperking. Aanmelden kan per mail herdenkingjoodsommen@hotmail.com

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.