Home / archiefcentraal / amy en daan naar ek en wk dog frisbee

amy en daan naar ek en wk dog frisbee

In Duisburg vond vorige week een grote internationale dog frisbee wedstrijd plaats. De junioren van MAD Happy Tails vertrokken in alle vroegte, samen met een filmploeg van een Nederlands kinderprogramma. Zij volgden de 11-jarige Amy von Piekartz drie dagen lang.

De wedstrijd werd gehouden in een groot voetbalstadion met deelnemers uit heel Europa. De kinderen hebben het fantastisch gedaan als enige kids tussen de volwassenen. Daan Nijkamp (13) uit Den Ham moest zijn show op muziek spelen in de grootste hoosbui van de dag. Daan en zijn hond Faye gaven geen krimp en speelden een fantastische show en een plek in de finale. 

De 11-jarige Amy speelde een super ronde freestyle en deed er nog een schepje bovenop door niet alleen met de freestyle in de finale te staan, maar ook in het lange afstand gooien. Uiteindelijk werd Daan 8e wat hem de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap opleverde. Amy werd 7e en is daarmee zowel EK als WK gekwalificeerd.

Lees ook

Resultaten Bos Bedden Loopgroep AG ’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 namen de afgelopen week weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.