Home / archiefcentraal / 2600 voeten aan de start van wandel4daagse ommen

2600 voeten aan de start van wandel4daagse ommen

Dagelijks, 6 t/m 9 juni, wordt er vanaf sportpark Westbroek locatie ACO Atletiekterrein gestart. De routeafstanden zijn 3 km, 5 km en 10 km, waarbij de 3 km rolstoelvriendelijk is en ook wordt aanbevolen voor de jongsten onder ons. Vertrektijden vanaf 18:00 uur, behalve donderdag, de laatste wandeldag, want dan start de 10 km om 17:30 uur, de 5 km om 18:30 uur en dit jaar start de 3 km om 18:45 uur.

De laatste dag wordt zoals altijd afgesloten met een groots defilé, met muziek en verklede groepen en waarbij iedere weekwandelaar een medaille om zijn/haar nek heeft hangen. Vanaf 19:45 uur is iedereen welkom om de wandelaars in te halen tijdens de laatste meters vanaf de rotonde Aldi via de Haarsweg naar het sportpark.

Aangekomen op het sportpark vindt nog de prijsuitreiking plaats van de leukste, gezelligste en de meest origineel verklede vereniging en school. Wie gaat dit jaar de strijd aan tegen de titelverdedigers gymvereniging Energie en school CBS Hoogengraven? Bovendien volgt er ook nog een verloting onder de weekdeelnemers van een dinercheque.

Opgeven
Wie nog wil deelnemen aan de gezelligste, gezondste en ook milieubewuste wandel4daagse kan zich dagelijks inschrijven tijdens het evenement. Een dag deelname kost twee euro.

Milieu en gezondheid staan bij de organisatie hoog in het vaandel dus hebben ze samen met de plaatselijke sponsoren aandacht voor beweging, een gezonde snack en opruimen van afval.

Ieder jaar schenkt de organisatie een deel van de inkomsten aan het goede doel. Deze keer is de keuze gevallen op de school De Boslust. Het schoolplein is nog niet geheel aangekleed en daarom worden er twee toestellen aangeboden die op de verlanglijst staan.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.