vv hoonhorst promoveert naar de vierde klasse

Door de overwinning van vorige week op FC Het Centrum had de ploeg van Bert Spies een goede uitgangspositie, maar wist het dat het vandaag een lastige wedstrijd zou worden. De blauwitten hadden het voordeel van het thuispubliek, dat in grote getale aanwezig was op Sportpark De Potkamp.

In de openingsfase kwam de thuisploeg behoorlijk onder druk te staan. Dit resulteerde in goede mogelijkheden voor de Enschedeërs, maar Hoonhorst-doelman Gijs Hesselink hield zijn ploeg op de been.

Vlak voor rust kreeg v.v. Hoonhorst een grote kans op de openingstreffer. Er werd door de arbiter een vrije trap vanaf twintig meter toegekend. De kans werd bijna verzilverd vanaf die positie door Sten Klein Herenbrink, maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal. De rebound die daar uit volgde werd door Maarten van der Kamp gemist.

Vijf minuten na rust waren het de meegereisde supporters van FC Het Centrum die konden juichen. De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong, die over twee duels gezien een 2-2 tussenstand opleverde.

Tien minuten na de tegentreffer kregen de mannen uit Hoonhorst opnieuw een klap te verwerken. De Tukkers kwamen op een 0-2 voorsprong en brachten daarmee de thuisploeg flink in de problemen. De ploeg van Bert Spies moest nu zelf een doelpunt maken om een verlenging af te dwingen.

De thuisploeg vocht meteen van zich af en kwam een minuut na de tweede tegentreffer ditmaal zelf tot scoren. De wissel van Wouter van der Kamp bleek een gouden. Met zijn treffer bracht hij de stand op 1-2, wat genoeg was voor een verlenging.

De Hoonhorsters kregen geloof in een goede afloop en begon risico te nemen. De bezoekers van FC Het Centrum strafte dit in de 75e minuut af , waardoor de promotie verder wegdreef van de ploeg van Bert Spies.

Met nog tien minuten op de klok begon de tijd te dringen voor de thuisploeg. Het team stak de koppen bij elkaar en vocht de laatste tien minuten als leeuwen voor een plaats in de Vierde Klasse.

In de 81e minuut werd een vrije trap door Joris Damman binnengegleden. Het publiek op Sportpark De Potkamp leek zich te kunnen opmaken voor een verlenging tussen beide partijen.

Dit gebeurde echter niet. Het was opnieuw een wissel van Bert Spies die tot scoren kwam, waardoor de stand in de 87e minuut naar 3-3 werd getild. Met deze uitslag zou v.v. Hoonhorst tot promovendus gekroond worden.

De thuisploeg hield de 3-3 gelijke stand vol tot het eindsignaal, waardoor zij via de nacompetitie promotie af hebben gedwongen.

[tweetwidget type=”single” query=”736919774324744192″ height=”0″ limit=”1″ autoscroll=”0″]

De bijzondere middag was meteen het decor voor het afscheid van hoofdtrainer Bert Spies, die na vier jaar het stokje overgeeft aan Andries Lindeboom.

De promotie werd na afloop uitbundig gevierd door supporters en spelers, want zij mogen zich eindelijk weer Vierdeklasser noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.