vov structureel zwijgen wethouder onacceptabel

“Het gemeentebestuur van Ommen vraagt de raad in te stemmen met het uittrekken van nog eens 7,3 miljoen euro voor het vlot trekken van kwijnend bedrijventerreinproject en wurgende kostenpost De Rotbrink. Hiermee komt het bedrag voor De Rotbrink, waarvoor eerder al geld werd geleend, op 8,5 miljoen euro”, verduidelijk Gerrit de Jonge namens de VOV.

“Dit betekent dat een tekort van 6,5 miljoen euro op de jaarrekening 2015 ontstaat. In het voorstel wordt gesproken van een ‘pijnlijk’ financieel beleid dat de komende jaren gevoerd moet worden. De verantwoordelijke wethouder verzweeg structureel de risico’s en de dramatische gevolgen van project De Rotbrink.”

De VOV-fractie zat het in de raad niet lekker en stelde het gemeentebestuur herhaaldelijk vragen over de eventuele gevolgen van project De Rotbrink. “Door de wethouder financiën werd hierover echter structureel gezwegen.”

‘Niet verrast’
VOV fractie is dan ook ‘niet verrast’ door het voorstel van het gemeentebestuur voor redding van de Rotbrink. “Onacceptabel”, zegt De Jonge. “Dat de wethouder niet alleen de gemeenteraad niet of niet volledig heeft geïnformeerd, maar ook de inwoners van Ommen de afgelopen jaren op het verkeerde spoor heeft gezet. Deze hield de Ommenaren voor dat er plusjes voor leuke dingen in de begroting zaten, terwijl hij wist dat de grote verliezen door De Rotbrink de geldpot leegzogen en een penibele situatie ontstond.”

Vertrouwensbreuk
De VOV fractie vindt dat wethouder Scheele hiervoor verantwoording moet afleggen en nemen. Dit zal de fractie op 2 juni zal bij de behandeling van het voorstel in de gemeenteraad niet onder stoelen of banken steken.

De Jonge: “Wij staan voor het belang van Ommen en willen kijken naar oplossingen voor het financiële debacle, maar dit kan nu niet meer zonder offer vanuit het college. Het verzwijgen van cruciale informatie is te ernstig en een vertrouwensbreuk kan daardoor niet uitblijven.”

Spoedverkoop
Volgens Gerrit de Jonge moet er gezocht worden naar oplossingen die de burger zo min mogelijk in de portemonnee raken. “Met spoed de grond op De Rotbrink verkopen bijvoorbeeld. Hiervoor kan een Ommer makelaar worden ingezet.”

De VOV fractie zal ook voorstellen bezuinigingen binnen de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg door te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.