Home / archiefcentraal / uit hei en dennen ommen verrassend en uniek

uit hei en dennen ommen verrassend en uniek

Er zijn de laatste jaren rond om ons huis veel jonge mensen met kinderen komen wonen. Er wordt gespeeld, geroepen, gehuild en gelachen. Wij zijn ons zeer bewust tot de senioren te behoren. Halverwege de middag wandelden ook wij naar het centrum. Bij de twee kiosken van restaurant Ekkelenkamp zagen we enorme rijen mensen met jengelende kinderen. Het is daar een goudmijn. Half Nederland wenst daar hun softijs te smikkelen. Wij besloten dat op de terugweg te doen.

Wat een mensenmenigte op de brug, allemaal kijkend naar de bootjes op de Vecht. Vele dagjestoeristen aan de kant van de Zeesserweg. Het oversteken van de doorgaande weg viel reuze mee, omdat de voetgangers in de meerderheid waren. Eén grote massa kleurige fleurige blije mensen op de terrassen aan de Vecht, Markt, Kerkplein en de Brugstraat.

De meeste winkels waren open en geloof me, daar is veel verkocht deze donderdag. Of er een plaatsje vrij was op het terras bij JIPP? Tuurlijk niet. Dan moet je vroeger opstaan, maar omdat wij door de hitte en het lopen erg warm waren geworden, namen we met veel plezier plaats in het restaurant. Deuren wijd open, zo koelden we lekker af en konden onze lunch heerlijk genieten. Lekker wijntje erbij en vooral veel naar buiten kijken, want daar was van alles aan de hand. Tot onze verrassing zagen we prachtige oude rijtuigen door een span paarden getrokken. Dames en heren in klederdracht wuifden ons toe.    

Het was Bevrijdingsdag èn Hemelvaartsdag. Een amusant toeval! In Ommen lossen we dergelijke gebeurtenissen mooi op. ‘s Morgens kan de kerkgang gewoon doorgaan en ‘s middags wordt er feest gevierd. Iedereen tevreden en blij.

Nu het toeristenseizoen is aangebroken, merk je hoe wijs ons gemeentebestuur is, om al die veranderingen en verbeteringen van het centrum door te zetten. De HVO met z’n dynamische en enthousiaste voorzitter zorgt voor dynamiek bij de Ommer winkeliers en restaurants. Het Vechtdal is prachtig met z’n mooie natuur, waaronder drie “bergen”. De Lemeler, Archemer en Besthmenerberg.  De Regge en Vecht completeren het geheel.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.