topweekend voor gv nieuwleusen

Zo begon het op zaterdag in Dordrecht met het NK meerkampfinales dames turnen 3 de divisie. Madelief Logtenberg was hier bij de jeugd doorgedrongen tot de laatste 36 van Nederland.

Madelief turnde een prima wedstrijd en kon met trots een 20 ste plaats opeisen. De verschillen zijn zo klein dat je geen enkel foutje kan veroorloven. Madelief heeft een topprestatie neergezet.

Op de zondag was Fleur Apeldoorn bij de Pupil 1 doorgedrongen tot de individuele toestelfinales op sprong. Dat betekend dat de beste 8 turnsters van Nederland strijden om Nederlands kampioen te worden. Fleur wist met een minimaal verschil op een 5 de plaats te eindigen. Een geweldige prestatie.

Op de zaterdag waren er in Nieuwleusen de Pre Instap wedstrijden voor jonge turnsters leeftijd 7 en 8 jaar. Deze wedstrijden zijn speciaal voor die leeftijd om ervaring op te doen. Ze mogen nog niet deelnemen aan officiële wedstrijden.

GVN had 5 jonge turnsters die aan deze wedstrijd deelnamen en die onder leiding van trainster Charon Sterken klaargestoomd waren om hun beste beentje voor te zetten.

Het resultaat was geweldig waardoor het vele trainen zeker zijn vruchten heeft afgeworpen.

Ilse van Zwol 1 ste, Mae van Spijker 2 de, Nova Visscher 4 de, Sophie Kijk in de Vegte 6 de en Noor Kreule 24 ste. Noor maakte helaas en fout bij de sprong die haar vele plaatsen heeft gekost.

Maar alle 5 de jonge turnsters hebben een uitstekende prestatie neergezet en daardoor heeft GVN weer een nieuwe generatie die aan wedstrijden kan deelnemen.

Maar ook de senioren van de springselectie hebben laten zien een goed woordje mee te spreken en wisten op hun wedstrijd individueel springen in Rijssen goede resultaten neer te zetten.

De dames waren ingedeeld in verschillende niveau´s, en moesten op diverse toestellen hun sprongen laten beoordelen door de jury.

Zo werd Renée Dunnink 1 ste op minitramp Pegasus, Jeanine Schaapman 2 de op minitramp, Anna Huzen 2 de op minitramp, Nina Huzen 3 de op plank Pegasus, Naomi Poppen 3 de minitramp en Maaike Doggen 3 de op plank Pegasus.

Een lang en druk weekend voor de trainers maar wel een met een geweldig resultaat op alle fronten, waar de club zeer trots op is.

Volgende week zaterdag 28 mei zal een deel van de toestelselectie naar Hengelo afreizen voor hun Districtsfinale 4 de Divisie en zullen de junioren van de springselectie naar Dedemsvaart gaan voor hun individuele springwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.