titelkoorts in balkbrug avereest en svvn in evenwicht

Ten aanzien van de enige andere overgebleven titelkandidaat DKB had SVVN nog maar twee punten nodig om zich tot kampioen te kronen. Avereest is daarnaast nog in de race voor het laatste nacompetitie-ticket.

Avereest creëerde in de vijfde minuut de eerste kans van de wedstrijd. Sven Ester ging zijn man voorbij op rechts en leverde een gevaarlijke voorzet. Deze werd half verdedigd, waarbij de bal op de zestien viel. Kevin Buiter kwam snel inlopen, maar schoot hard over.

Twee minuten later deed SVVN voor het eerst van zich spreken. Een gevaarlijke kopkans werd goed verdedigd door René Koster. In de 19e minuut waren de gasten vlakbij de openingstreffer. Een corner werd doorgekopt en vanuit een reflex werd op doel geschoten van dichtbij, maar deze inzet werd van de lijn gehaald door VVA. Vier minuten later had Joost ten Kleij namens SVVN een afstandsschot een metertje naast.

Zeven minuten voor rust waren de groenwitten weer dichtbij de 0-1. Een afstandsschot werd per toeval op een aanvallend hoofd geraakt, waarna de bal met een boog net over de lat belandde. Bunk was al naar de andere hoek en zou kansloos zijn geweest.

Tien minuten na rust liet Avereest weer van zich spreken. Sven Ester krulde een vrije trap fraai over de muur, maar op de lat. Matthijs Platvoet was als de kippen bij de tweede paal voor de rebound, maar hij was te vlug. Voor hij er erg in had belandde de bal op zijn knar en kopte hij over. Tien minuten hierna had SVVN een gevaarlijke vrije trap, die via een stuit doorschoot in het zijnet.

Het spel vond meer en meer plaats op de helft van Avereest. SVVN voerde de druk op en VVA probeerde in de discipline de gelederen gesloten te houden en loerde op een counter in de ruimte.

Het spel van kampioenskandidaat SVVN werd steeds meer gestresst. De wedstrijd lag veel stil door overtredingen. Door de druk van SVVN kregen ze in het slot nog wel een aantal kansen. In de 81e minuut werden in een scrimmage voor het doel van Bunk vier schoten gekraakt. In de 85e minuut belandde een corner van SVVN bij de tweede paal. Een schot ging voorlangs en raakte een Nijverdals hoofd, deze kopbal ging naast. Een minuut later vloog een woest schot hoog over het VVA doel.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was van VVA. In de 88e minuut had Matthijs Platvoet een knappe actie. Van links snelde hij naar binnen. Hard en geplaatst schoot hij in korte hoek, maar de Nijverdalse goalie had een prima redding. Zodoende eindigde de wedstrijd waar hij begonnen was: 0-0.

In Aadorp won DKB wel van ASV, dus het kampioenschap gaat volgende week in de laatste wedstrijd beslist worden.

Periodetitle
Wat betreft de derde periode heeft VVA nog een kleine kans om deze te pakken, maar hiervoor zijn nog zes andere kandidaten. De kansen voor Avereest voor het laatste nacompetitie-ticket liggen meer in de eindklassering, waar het volgende week de vierde plek veilig kan stellen. Dan besluit Avereest de competitie in Marle tegen rode lantaarndrager MVV’69.

VVA is zeer gebaat bij een winstpartij volgende week, en als het even kan ook met wat doelpuntjes verschil. In de thuiswedstrijd wist Avereest al met 3-0 te winnen van MVV. Gezien het aantal kansen had de uitslag hoger moeten uitvallen. Daarnaast is VVA nog afhankelijk van Rijssen Vooruit en DRC’12. Rijssen Vooruit moet dan drie doelpunten goedmaken in het doelsaldo ten opzichte van DRC, of één of twee punten meer pakken dan DRC. Dan wordt Rijssen Vooruit derde in de derde periode en bemachtigen zij dit nacompetitie-ticket. Als gevolg hiervan wordt het nacompetitie-ticket van de kampioen doorgeschoven van de derde plek naar de vierde in de eindklassering.

Rijssen Vooruit heeft op papier een makkelijkere wedstrijd dan DRC. De Rijssenaren spelen uit tegen nummer tien SVV, SVV speelt nergens meer voor. DRC speelt uit tegen Rijssen SC. Dit team staat zesde en heeft ook nog een kansje op de derde periodetitel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.