Home / archiefcentraal / tiende editie kunsten op straat in centrum dalfsen

tiende editie kunsten op straat in centrum dalfsen

De toegang tot het festival is gewoon gratis. Ook is er weer ruimte voor plaatselijk talent, zo gaat Xapp een deel van de musical ‘Schat van Dalfsen’ opvoeren. En met een aantal basisscholen is tijdens de Week van de Amateurkunst gewerkt aan een bijzonder vliegerproject, tijdens het festival kunnen er ook vliegers gemaakt worden. Het slotstuk van dit project vindt tijdens het festival plaats!

Het programma begint vrijdagavond 3 juni om 18.30 uur in het centrum van Dalfsen. Zo kunnen ook kinderen genieten van straattheater. Het festival duurt tot 21.30 uur en het programma is zeer gevarieerd. Het bevat dans, muziek, acrobatiek, poppentheater, straattheater pur sang en een plaatselijke musical. Zo is er voor ieder wat wils! Vanaf 21.00 uur zullen de kinderen de verlichte vliegers die ze hebben gemaakt op school of tijdens het festival vanaf de Bellingerweer oplaten, dit gebeurt o.l.v. Riks Siemons, eigenaar van het Vliegermuseum in Ommen.

Kunsten op Straat laat mensen genieten van internationaal gelauwerde en vernieuwende straattheatervoorstellingen. De vijf speellocaties zijn ook dit jaar weer gekoppeld aan sponsoren. Jumbo Dalfsen Kamphuis, Brouwers Accountants, Albert Heijn Dalfsen, Nieuwenhuijse Volvo en Autoservice Van Bruchum zijn eigenaar van een podium of act. Het hoofdpodium op het Kerkplein wordt de inwoners van Dalfsen aangeboden door de gemeente Dalfsen. Daarnaast wordt het festival ook door een aantal andere lokale ondernemers gesteund, o.a. Mooi Rivier, Eshuis, Wijnberger Mode, SHE Fashion, KiddyBe en De Dalfser Barbier.

In samenwerking met de stichting ‘KUNSTen op Straat’ uit Diepenheim is ook dit jaar weer gezocht naar verrassende, spectaculaire en bijzondere artiesten. De stichting KUNSTen op Straat organiseert de komende tijd in een groot aantal plaatsen in Overijssel het straattheaterfestival. Dat doen zij dit jaar voor de 24e keer in Overijssel! Voor de organisatie in Dalfsen worden zij geholpen door een loyale en enthousiaste werkgroep.

Foto: Johan Bokma

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.