scholieren nieuwebrug duiken in thema water

De onderbouw heeft gewerkt met de onderzoeksvraag: ‘wat is de rol van water op de wereld?’ en de middenbouw: ‘Hoe wordt het water gezuiverd dat we op school gebruiken?

OBS Nieuwebrug sluit daarmee aan bij het gedachtengoed van een internationaal partnerschap (1000 scholen in 10 landen) dat een nieuw onderwijsconcept heeft ontwikkeld: New Pedagogies for Deep Learning.

In dit innovatieve onderwijsconcept leren kinderen de vaardigheden die ze nodig hebben in deze tijd en die nog onvoldoende in het huidige onderwijs worden aangeleerd. Er wordt meer nadruk gelegd op de eigen motivatie, eigenaarschap en initiatief nemen door de kinderen, met docenten in een activerende en stimulerende rol.

Binnen OBS Nieuwebrug is deze onderwijsvorm gekoppeld aan de lessen met Natuurwijs: Overleven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.