Home / archiefcentraal / s v nieuwleusen presenteert nieuwe voorzitter en clubhuisontwikkelingen

s v nieuwleusen presenteert nieuwe voorzitter en clubhuisontwikkelingen

Erwin van Leussen is geen onbekende binnen S.V. Nieuwleusen, zo heeft hij in het verleden al eerder een bestuursfunctie binnen de club vervuld. Wim van Dijk is benoemd als bestuurslid Facilitaire zaken.

Wim volgt hiermee na tien jaar Nico Buursema op. De komende periode zal Nico nauw betrokken blijven bij de realisatie van het nieuwe clubhuis. Daarnaast is Edwin Lefers na zes jaar afgetreden als penningmeester en bestuurslid Financiën & Administratie. Voor Edwin is nog geen opvolger voorgedragen. Hiermee bestaat het verenigingsbestuur van S.V. Nieuwleusen op dit moment uit Erwin van Leussen (voorzitter), Marc v/d Kolk (Secretaris), Dinant Bollemaat (Voetbalzaken), Wim van Dijk (Facilitaire Zaken), Kars Odink (Marketing & Communicatie).

Het bestuur heeft aansluitend haar leden geïnformeerd over de bouw van het nieuwe clubhuis. Het nieuwe clubhuis voor S.V. Nieuwleusen en Korfbalvereniging d’Ommerdieck wordt volgens de plannen gebouwd op de plek waar zich nu de tribune van S.V. Nieuwleusen bevindt. Het clubhuis zal in deze situatie uitkijken over het hoofdveld. De huidige tribune zal in deze opzet verdwijnen. In het ontwerp wordt een nieuwe tribune geïntegreerd in het clubhuis. Het huidige clubhuis zal worden gesloopt, wat later ingericht kan worden als evenementen plein.

De plannen zijn dat het geheel inclusief terras 65 meter lang wordt. Waarvan van het clubhuis 45 meter bedraagt. Dit is nagenoeg een half voetbalveld. Om dit te realiseren heeft S.V. Nieuwleusen in samenwerking met de korfbalvereniging een projectgroep ingericht die bestaat uit de volgende werkgroepen, namelijk: (1) Bouw- en ontwerp commissie, (2) Financiële commissie + Subsidies, (3) Aktiecommissie en (4) Communicatiecommissie. Later zal een vijfde groep worden toegevoegd die zich gaat bezighouden met de inrichting.

Inmiddels zijn zowel de interne als externe financiële mogelijkheden onderzocht. Ook zijn de mogelijkheden onderzocht om het clubhuis en wellicht hele sportpark energieneutraal in te richten. Het sportpark S.V. Nieuwleusen en d’Ommerdieck wordt hiermee het meest duurzame sportpark van de regio. Een belangrijke stap voor de toekomst.

De planning is dat het clubhuis op 1 augustus 2017 haar deuren opent. Dit is gelijk aan het 60-jarig bestaan van S.V. Nieuwleusen. De bouwcommissie verwacht zo’n 8 maanden nodig te hebben om de plannen technisch te kunnen realiseren. Vanuit de leden werd zeer positief gereageerd op de plannen.

Vanuit Marketing & Communicatie werd aangekondigd dat er een nieuwe hoofdsponsor is gevonden. Deze wordt op 2 juli tijdens de wedstrijd van het regioteam Effeweg.nl tegen PEC Zwolle gepresenteerd. Ook zal dit jaar de website van S.V. Nieuwleusen geheel worden vernieuwd en werd kort aandacht besteed aan het gemeentelijke convenant voor het terugdringen van het alcoholgebruik.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.