Home / archiefcentraal / ruim 400 jaar onderwijs in oud avereest groots gevierd

ruim 400 jaar onderwijs in oud avereest groots gevierd

De school, die de spil vormt van een hechte gemeenschap, bevindt zich midden in de natuur. Vele generaties volgden elkaar op. “Het is fantastisch om te zien dat complete families naar de reünie komen. Opa en oma, met kinderen en kleinkinderen samen. De oudste oud-leerling die zich heeft aangemeld, is momenteel 91 jaar en komt samen met haar man naar de reünie.”

Omdat niet alle oud- leerlingen tegelijk in de school kunnen, waar momenteel 56 leerlingen onderwijs volgen, wordt er gebruik gemaakt van de feestlocatie van de Oranjevereniging. “We hebben momenteel al meer dan 225 aanmeldingen binnen en verwachten dat daar nog wel flink wat bij gaat komen”, lacht Karin enthousiast. In samenwerking met de Oranjevereniging is een fantastisch programma in elkaar gezet. Met een nostalgische Parijse stadsbus worden de reünisten vervoerd van en naar de feestlocatie om de oude school te bezoeken. Een prachtig kort ritje door het landschap van Avereest.

In de school is er een korte film te zien over het huidige onderwijs en  kan men oude foto’s bekijken. Ook kan men de tekeningen voor het natuurlijke schoolplein inzien. Op de feestlocatie is er tijd genoeg om mooie herinneringen en oude vriendschappen weer in ere te herstellen onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje.

Twee oud-leerlingen hebben speciaal voor de reünie een lied geschreven. Ook is er een speciaal jubileumboekje te koop waar de vele geschiedenisverhalen uit Avereest in te lezen zijn, een aantal interviews met oud-leerlingen in staan en een paar mooie wandeltochten en fietsroute opgetekend zijn. En uiteraard worden er ook weer klassenfoto’s gemaakt en is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een buffet.

‘s Avonds is het groot feest voor iedereen! De kinderen van Oud Avereest hebben speciaal hiervoor samen met de leerkrachten een mini-musical van Annie M.G. Schmidt ingestudeerd en betreden het podium om 19:00 uur. Daarna volgt een verloting met prachtige prijzen. Om 20:00 treden twee oud- leerlingen met hun band Purple Mind op en verzorgen het muzikale gedeelte van de feestavond.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.