rigoureuze actie moet saxenburgh groep volledig rookvrij maken

“De Saxenburgh Groep is niet voor niets een zorgorganisatie en mede-initiatiefnemer van Vitaal Vechtdal. Wij willen het goede voorbeeld geven en de gezondste werkgever in de regio zijn”, stelt Henri Janssen van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep. “Dat doen wij door de landelijke regels op het gebied van roken voor onze organisatie verder aan te scherpen.”

De zorgorganisatie begint vandaag al met een onderstuenende campagne. Jansen staat deze ochtend zelf bij het Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg om, samen met een longverpleegkundige en werkgroepleden, een attentie uit te delen. Op diverse locaties van de Saxenburgh Groep staan vrijwilligers paraat om de actie over te nemen.

Rookhokjes weg
Janssen: “Met ingang van 1 juli is roken bij ons niet meer toegestaan. Niet in onze gebouwen en niet op onze terreinen. En dat geldt voor iedereen. Rookhokjes die er nog zijn worden vóór 1 juli weggehaald.”

Zorgmanager Wim Jaspers van de Saxenburgh Groep, tevens lid van de werkgroep, is betrokken bij de invulling van het Vitaal Vechtdal programma ‘De vitale werknemer’. “Wij pakken onze voorbeeldrol binnen Vitaal Vechtdal op. We hebben een concept ontwikkeld, dat begint met een rookvrije organisatie. Onze campagne ‘Allemaal Vitaal’ gaan wij verder uitwerken op andere onderdelen die de vitaliteit van onze werknemers bevordert. Het concept willen we beschikbaar stellen aan alle geïnteresseerde werkgevers in de regio.” Vitaal Vechtdal is een regionaal initiatief dat inzet op het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Hulp bij stoppen met roken
De Saxenburgh Groep wil mensen graag helpen om te stoppen met roken. Op haar website www.saxenburgh.nl/ Over ons, is de campagne ‘Allemaal Vitaal’ opgenomen, met allerlei nuttige tips. Via een contactformulier is het mogelijk een afspraak te maken met de longverpleegkundige van de Saxenburgh Groep. Medewerkers mogen op kosten van de Saxenburgh Groep deelnemen aan een cursus stoppen met roken.

Longverpleegkundige Femia Kloppenburg doet een oproep aan iedereen: “Ik zie op mijn spreekuur de ernstige gevolgen van roken. Het is de belangrijkste oorzaak van longkanker en COPD. Gelukkig zijn er veel mensen die willen stoppen met roken. Wij willen daar graag bij helpen. Vul daarom het contactformulier in. Samen kijken we welke manier het beste bij u past.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.