Home / archiefcentraal / regionaal koersbaltoernooi salland vechtdal in lemelerveld

regionaal koersbaltoernooi salland vechtdal in lemelerveld

De organisatie ligt evenals vorig jaar in handen van koersbalclub de Mozaïekrollers met ondersteuning Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld met. Op 9 koersbalmatten worden elk 8 wedstrijden gespeeld van 40 minuten. De eerste wedstrijdronde begint om 10.00 uur. De prijsuitreiking zal rond 15.30 uur zijn. Aan het toernooi nemen 24 teams, ruim 165 spelers, deel.

De teams, elk bestaande uit 3 paren (minimaal 6 personen) komen uit Bathmen, Daarle, Daarlerveen, Dalfsen, Gramsbergen, Heino, Hoonhorst, Hulsen, Lemele, Lemelerveld, Lettele, Luttenberg, Nieuwleusen, Nijverdal, Ommen en Ommerkanaal/Witharen. Gezien deze 15 plaatsnamen mag inderdaad gesproken worden van een redelijk bezet regionaal toernooi. Het team van Dante 1 uit Ommen die vorig jaar het toernooi in Lemelerveld won, zal de wisselbeker verdedigen en trachten de ”Dantebokaal” opnieuw te winnen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Wat is dat dan?
Koersbal is een sport, dat binnen gespeeld wordt op een vilten mat van 8 x 2 meter. Normaal spelen 1 of 2 paren tegen elkaar. Het ene paar speelt met vier zwarte, het andere paar met vier bruine of gele ballen. In dit toernooi wordt gespeeld met 3 paren per ronde van negen paarwedstrijden.

Het is de bedoeling om de ballen zo dicht mogelijk naar de witte jack (een klein wit balletje die vooraf naar de andere kant van de mat is gerold), te rollen. De moeilijkheidsfactor ligt daarin, dat het zwaartepunt van de speelbal niet in het midden ligt waardoor de bal in een kromme (koers) lijn naar de witte jack rolt. Bepalend voor de punten van de paarwedstrijd is het aantal ballen van een team die het dichtst bij de witte jack liggen.

Het team met het hoogste aantal paarpunten na 9 paarwedstrijden wint de wedstrijd. In dit toernooi worden per mat 8 rondes gespeeld. Elk team speelt 6 wedstrijden en heeft 2 pauzes. Het team dat uiteindelijk de meeste wedstrijdpunten gescoord heeft wint de eerste prijs. Mochten er meer zijn met hetzelfde aantal wedstrijdpunten, dan wordt gekeken naar het aantal gewonnen paarwedstrijden en daarna het aantal behaalde paarpunten voor.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.