Home / archiefcentraal / proef het verleden op buitenplaats de horte

proef het verleden op buitenplaats de horte

Buitenplaats de Horte is een prachtig landgoed in het Overijsselse Vechtdal ten zuidwesten van Dalfsen. De rijke geschiedenis en de bewoners hebben het landgoed met eigen druivenkas en hoogstamboomgaard gedurende eeuwen gevormd.

Tijdens de Dag van het Kasteel organiseren Landschap Overijssel en By Mölle een speciaal programma. Zo kun je je opgeven voor een excursie met een gids. Ook zijn er twee wandelroutes uitgezet.

Voor volwassenen is er een wandeling van 5 kilometer met verhalen over De Horte. Voor kinderen is er een beleef route van 2,5 km met tal van leuke weetjes. De wandelroutes zijn 16 mei gratis af te halen bij ’t Witte Huis. Bij dit voormalige biljarthuisje van de landheer kun je ook een kopje koffie of thee drinken met taart uit de streek. Speciaal voor liefhebbers van een heerlijke Picknick op De Horte is het mogelijk om deze vooraf te reserveren.

Monumentenlijst
Bijzonder is dat Buitenplaats de Horte nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de graslanden bloeien de margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Met wat geluk zie je hem door de gracht zwemmen.

Excursies: 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Graag even aanmelden voor de excursie via www.landschapoverijssel.nl of via 0529-401 731. De kosten voor de excursie zijn 3 euro voor volwassen en 1,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Donateurs van Landschap Overijssel nemen gratis deel. Picknick De Horte: reserveren via Bymolle.

Je vindt Landgoed De Horte aan de Poppenallee 39 in Dalfsen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.