Home / archiefcentraal / pinksteren 15 graden kouder

pinksteren 15 graden kouder

Verantwoordelijk voor de grote omslagen in weer en temperatuur zijn de veranderingen in de windrichting. Aan de flank van een hogedrukgebied boven de Oostzee wordt nu met een zuidoostenwind zomers warme lucht naar Nederland geblazen. Nederland behoort zelfs tot de warmste plekken in heel Europa.

Het hogedrukgebied boven de Oostzee verliest z’n grip op het weer. Daarvoor in de plaats komt een hogedrukgebied in de buurt van IJsland. Dat draait onherroepelijk uit op een koudere noordelijke stroming. Tot en met donderdag is het nog warm voor de tijd van het jaar. Daarna gaat het met grote sprongen naar beneden. En is het gedurende het Pinksterweekeinde overdag slechts 11 tot 14 graden. Bovendien vallen er enkele buien en heeft het weer dus een wisselvallig karakter.

Opmerkelijk is ook de betrouwbaarheid van de huidige berekeningen. Zoals de huidige warmtegolf ruim een week van te voren trefzeker werd aangekondigd, zo verwacht men nu ook dat de kans dat het niet koud wordt met Pinksteren minimaal is.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.