ozc deelt dreun uit in eerste ronde nacompetitie

Door Willem Lampe

Eigenlijk gaf Voorwaarts de wedstrijd in een kwartier weg. Tussen minuut 65 en minuut 80 liep de thuisclub uit van 1-0 naar 4-0 en verschafte zich een dijk van een uitgangspositie. De return (op moment van schrijven is de uitslag nog niet bekend) van dinsdag 24 mei lijkt een formaliteit.

Op de zege van OZC valt niets af te dingen. Al voor rust was de thuisclub beter, al wist alleen Niel Koggel het net te vinden, met dank aan goed voorbereidend werk van Frank Jansen. Koggel heeft diezelfde Jansen uit de punt van de aanval verdrongen. De voormalige puntspeler mag het nu vanaf de vleugel proberen. Een luxeprobleem voor Marc Lobbert, maar Koggel rechtvaardigde de keus van zijn oefenmeester.

Na de thee bezorgde de centrumspits doelman Dinand Stuifzandt de schrik van zijn leven met twee knoertharde afstandraketten, die evenwel geen doel troffen. Aan de andere kant had Jordy Harms de gelijkmaker op de schoen, maar schoof het leer naast de goals van Marc Bennemeer. Eigenlijk was dat de enige keer dat ‘Sempre Avanti’ aanvallend van zich deed spreken.

En plots was het over en sluiten voor de oranjehemden. Dennis ter Burg ontving na een vlot lopende aanval de bal voor zijn linker en schoof deze keurig in de lange hoek. Pal daarna mocht de linkspoot aanleggen voor een vrije trap. Joost Zweers waardeerde de teleurstellende uitvoering op tot een kunststukje, door met een onorthodoxe beweging achter het standbeen de bal in het net wist te werken.

Het slotakkoord was voor Koggel, die met een strak schot de vierde en laatste goal voor zijn rekening nam.

De volgende horde in de nacompetitie is een drieluik met de winnaar van de tweekamp Mariënberg/Bergentheim en herkanser AVW ’66. De winnaar van deze driekamp die een halve competitie spelen komt na de zomer uit in de tweede klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.