Home / archiefcentraal / ovc 21 uitgeschakeld maar met opgeheven hoofd

ovc 21 uitgeschakeld maar met opgeheven hoofd

Door Willem Lampe

De supporters uit Ommen die zondag waren meegereisd naar Enschede wisten dat hun ploeg te maken kreeg met een geduchte tegenstander. 3-2 klinkt kantje boord, maar met die uitslag mochten de mannen van trainer Nico Kats niet mopperen. ‘Goede ploeg dat EMOS’, was te horen uit de monden van supporters die hun club hadden gesteund in Tukkerland.

Donderdagavond was de return op Westbroek. Tijdens de pauze ging het gesprek vooral over Koen Daman. Superkoentje. De captain van OVC ’21 werden welhaast magische krachten toegedicht. O, o, o, wat werd de vormgever gemist. Het is gedaan. Geen schijn van kans. Dat was zo’n beetje de teneur in clubhuis De Spil, waar enkele supporters uit Twente alvast een voorschot namen op de overwinning en zich het goudgele godenvocht goed lieten smaken. Het was niet zozeer de stand, 1-2, maar het vertoonde spel, dat de aanhang van EMOS deed glimmen van overmoed.

De supporters van OVC ’21 opereerden net zo timide als hun favorieten op de groene mat. Nee, lekker uitvoetballen. Gebeurd. Maar met Koentje erbij hadden ze het nog willen zien!

De thuisploeg mazzelde in de openingsfase nadat een balletje via de paal het veld weer in hobbelde en even daarna was het vanuit de eerste de beste kans raak aan de andere kant. Kopballetje Stijn Schuurman. Eerlijk is eerlijk, tegen alle verhouding in.

Het was toch al de avond van de kopballen. Nog voor rust knikte eerst Martijn Bergers raak en ook Nick Wolters plantte met succes zijn voorhoofd tegen het speeltuig. Het is niet bekend wat Nico Kats zijn manschappen in het oor heeft gebulderd tijdens het thee slurpen, maar de thuisploeg was onherkenbaar na rust; scherp, gretig en verbeten in de duels. De wil om te winnen straalde er van af. Met Kats als twaalfde man langs de kant. De wenkbrauwen kort bij de ogen en coachend ver achter uit de keel, was hij de aanjager van het publiek dat ontwaakte uit de schijndood en verbaal achter de ploeg ging staan. Zeker nadat alweer Stijn Schuurman succesvol de plaat tegen de bal zette.

Westbroek werd een hel voor de bezoekers uit Enschede, die steeds paniekeriger begonnen te voetballen. In de laatste minuut dook Jeroen Legebeke vrij op voor doelman Jesse Looman, die met een uiterste krachtsinspanning de terriër van OVC ’21 van scoren afhield. Balen, de laatste kans verkeken? Nee! Arbiter de Lang telde flink tijd bij. En die extra minuten leken EMOS fataal te worden. Na de laatste lange peer in het strafschopgebied van de bezoekers viel de bal na klutsen en stuiteren voor de rechter van Robin Meijerink die de vrije hoek vond, 3-2.

Een vreugde-explosie volgde en iedereen verwachtte dat dit de genadeklap was voor EMOS. Niet dus. Vechtjas Jeroen Legebeke kreeg zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en Robin Meijerink had de knollen totaal op, maar Kats had zijn wissels verbruikt. Met elf tegen negen stortte het korenbloemblauwe bolwerk ineen.

In de twee keer vijftien minuten scoorden achtereenvolgens Floris Scholten, Tim Schepers, Nick Wolters en Maikel Voerman. Eindstand 3-6, maar de ‘Leeuwen van Kats’ hadden de huid peperduur verkocht en konden met opgeheven hoofd de douche opzoeken. Het seizoen had een spectaculair slot kunnen krijgen, maar duurde net twee keer een kwartier te lang. Het is niet anders.

EMOS mag in een tweekamp met De Tukkers proberen promotie af te dwingen. Het is de jubilaris uit Enschede gegund.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.