Home / archiefcentraal / ovc 21 houdt promotiedroom levend

ovc 21 houdt promotiedroom levend

De buurman ging akkoord. Op voorwaarde dat de kantine gesloten bleef. Koffie, bier en snoepgoed werd verkocht vanuit een stalletje. De improvisatie deed de entourage geen goed, maar het had verder geen invloed op de wedstrijd. Gelukkig hield Pluvius zich in. Op een verloren spettertje na bleef het tijdens het duel droog. Dat kijkt wel zo prettig. Zeker als het clubgebouw afgesloten is en er geen overdekte tribune voorhanden is.

Op de kunstmat van de barmhartige buurman moest de thuisclub-op-papier al snel een domper verwerken. Net binnen het openingskwartier sneed een pass van Koen Daman recht door het hart van de defensie voor de voeten van Jeroen Legebeke, die doelman Jesse Looman het nakijken gaf. Een meevaller, want gaandeweg de wedstrijd werd duidelijk dat er veel voetballend vermogen schuilt in de ploeg van trainer Michel Veurink. Met enkele grandioze reddingen hield Daan Zwinselman OVC ’21 in de race.

Ook de bezoekers uit het Vechtdal kregen kansen. Via snelle uitbraken bezorgden Koen Daman, Damon Nouri en Jeroen Legebeke de vijandelijke defensie hoofdbrekens en handenvol werk. Laatstgenoemde had de 2-0 op de schoen. Met een prachtige sleepbeweging stuurde hij twee verdedigers het bos in, maar de teen van Jesse Looman voorkwam een riante 0-2.

Na de thee waren de mannen van trainer Nico Kats de grip een kwartier lang volledig kwijt en dat kostte de equipe uit Ommen de voorsprong. De uit het tweede opgetrommelde routinier Rick Baveld was tot twee keer toe de pretbederver voor OVC ’21. Op moment dat Martijn Bergers met een afstandschot Zwinselman voor de derde keer versloeg leek promotie verder weg dan ooit.

“Misschien is het maar beter zo”, verzuchtte een supporter. “Wat hebben we te zoeken in de derde klasse?” Met dergelijke huilverhalen moet je bij Nico Kats niet aankomen. De oefenmeester van OVC ’21 is een winnaar die wil knokken voor elk prijsje dat hij met zijn team kan pakken. Hoezo een gelopen koers? Robin de Wit gaf de gasten weer perspectief door een afgeslagen corner kiezelhard achter Looman te poeieren. 3-2.

De kleinst mogelijke zege in de thuiswedstrijd is voldoende voor plaatsing naar de tweede en beslissende ronde tegen De Tukkers uit Albergen. We gaan het zien donderdagavond op Westbroek. Aanvang 19.00 uur.

Lees ook

SV Dalfsen presenteert eigen spelersbus

DALFSEN – Op sportpark Gerner is zondagmiddag de SV Dalfsen spelersbus gepresenteerd. De touringcar van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.