Home / archiefcentraal / ommenaar peter lenderink op dreef in parijs roubiax

ommenaar peter lenderink op dreef in parijs roubiax

Parijs-Roubaix – volgens velen de mooiste koers ter wereld – is en blijft de wedstrijd van lekke banden, ander kapot materiaal en valpartijen. Dat bleek ook zondag tijdens de editie voor de espoirs, de beloften. Ook het Rabo Dev Team kreeg veel pech te verwerken. In de finale waren daardoor alleen nog Peter Lenderink en Davy Gunst voorin te zien.

Lenderink deed het prima. Hij maakte deel uit van de kopgroep en kon na een geslaagde aanval van de sterke Italiaan Filippo Ganna mee sprinten om de tweede plek, maar ook toen zat het niet mee. Hij werd achtste.

Minpuntje
De Raboploeg deed het desondanks heel behoorlijk in de Hel van het Noorden voor beloften, die in het verleden vijfmaal door een Raborenner is gewonnen. Al liet het team in het begin van de koers wel een steek vallen toen vijftien man ontsnapten. Niemand was mee. “Een minpuntje voor ons”, oordeelde ook ploegleider Richard Groenendaal. “Het was daarna even afwegen wat te doen. Cees Bol kwam bij de auto en toen hebben we besloten om niet vol te gaan rijden. Dan blaas je de ploeg op. Als andere teams willen winnen, moeten ze ook maar iets doen.” En dat gebeurde.

Maar voor het allemaal weer bij elkaar kwam, sloeg het noodlot toe. Op een kasseienstrook na 100 kilometer waren Cees Bol en Martijn Budding, twee speerpunten van de ploeg in ‘de Hel’, betrokken bij een grote val. De fiets van Cees lag aan diggelen en Martijn had een kapotte schoen. Toen beiden zich weer in gang trokken, was de groep al enkele minuten verder. Groenendaal: “Ze zijn vervolgens toch weer teruggekeerd, maar toen was de munitie wel op. Het was voor hen eigenlijk over en sluiten na die val.”

Lenderink
Vervolgens reed ook nog Sieben Wouters zijn fiets kapot en had Joris Nieuwenhuis diep in de finale materiaalpech op het moment dat hij leek aan te sluiten bij de kopgroep met Peter Lenderink. Lenderink moest het vervolgens alleen doen in een kopgroep van negen. Daaruit reed de vroege vluchter Ganna weg. De anderen zagen hem niet meer terug. Peter kon mee sprinten om plek twee maar de achtervolgende groep werd op de wielerbaan van Roubaix opgeslokt door het op een ronde rijdende peloton. In die chaos raakte Peter ingesloten waarna er niet meer in zat dan de achtste plaats.

Lees ook

USV wint met 5-0 van Vilsteren

NIEUWLEUSEN/VILSTEREN – De ervaren coach Dik Runherd had de geel/zwarte Vilsteren-bus een klein uurtje uitstekend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.